Τουλάχιστον έξι μαχητές που δραστηριοποιούνται υπέρ του Ιράν σκοτώθηκαν στη διάρκεια των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών στην ανατολική Συρία, αναφέρει το Fox News επικαλούμενο αξιωματούχους Άμυνας των ΗΠΑ.

Νωριτερα η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε τα πλήγματα εναντίον εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (επίλεκτο σώμα του στρατού του Ιράν) και τις ευθυγραμμισμένες με το Ιράν ομάδες, σημειώνοντας πως ήρθαν ως απάντηση στις επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί κατά των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία και το Ιράκ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν πλήγματα σε δύο σημεία, σε μια εκπαιδευτική εγκατάσταση κοντά στην πόλη Αλ Μπουκάμαλ και ένα καταφύγιο κοντά στην πόλη Μαγιαντίν.

Σύμφωνα με το Fox, νεκροί έπεσαν τουλάχιστον έξι μαχητές στο ένα ένα από τα δύο σημεία που χτυπήθηκαν.

Πάντως, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στους οκτώ, μεταξύ των οποίων «τουλάχιστον ένας Σύρος και Ιρακινός υπήκοος».

ΗΠΑ: Θα ακολουθήσουν κι άλλες επιδρομές, εάν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν κι άλλες επιδρομές εναντίον στόχων που συνδέονται με το Ιράν, εκτός εάν σταματήσουν οι επιθέσεις στις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ και τη Συρία.

«Αυτές οι επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν και αν δεν σταματήσουν, τότε δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, ξανά, για να προστατέψουμε τα στρατεύματα», είπε ο Όστιν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε από τη Σεούλ.

Ναυτεμπορική