Weather Icon
Θράκη (Πομακικό) , Τουρκία 24 Νοεμβρίου 2023

Εθνικιστικό franchising:Το ΚΙΕΦ/DEB έγινε παράρτημα του ΒΒΡ; Εκδήλωση Εγκαθέτων για την Συνθήκη της Λωζάνης στην Άγκυρα

Εθνικιστικό franchising:Το ΚΙΕΦ/DEB έγινε παράρτημα του ΒΒΡ; Εκδήλωση Εγκαθέτων για την Συνθήκη της Λωζάνης στην Άγκυρα

Μουσταφά Αλή Τσαβούς: Ο καφεπώλης σύμβουλος του Μ. Ντεστιτσί – Το ΚΙΕΦ/DEB έγινε παράρτημα του ΒΒΡ;

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σύμφωνα με την τρέχουσα ειδησεογραφία, ένας ακόμη Έλληνας πολίτης στρατολογείται επισήμως από το επίσημο παρακρατικό τουρκικό σύστημα και αναλαμβάνει πολιτικό ρόλο με συγκεκριμένη στόχευση στην Θράκη: πρόκειται για τον “λοχία” του ακροδεξιού κι εξτρεμιστικού εθνικιστικού μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ/DEB, που αναλαμβάνει χρέη συμβούλου ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ στο ισλαμοφασιστικό ΒΒΡ του Μουσταφά Ντεστιτσί. Νομική σύμβουλο του ΒΒΡ έχει διορισθεί η Φουντά Σαδίκ, κόρη του αειμνήστου Αχμέτ Σαδίκ.

Όπως είχαμε επισημάνει πρόσφατα, Ο “λοχίας” του ΚΙΕΦ επιστρέφει , λοιπόν, υπό τις διαταγές προφανώς του ΥΠΑΜ κ. Χουλουσί Ακάρ και την έγκριση του παραερντογανικού καθεστώτος.Η αποστολή του είναι πολύ συγκεκριμένη και ο λόγος που διατυπώνει απευθύνεται σε εκείνο το τμήμα της Μειονότητας που αισθάνεται καταπιεσμένο, αδικημένο και απομονωμένο και που την κατάλληλη στιγμή μπορεί να μετατραπεί σε μία αντιδραστική μάζα.

Ο πρώην καφεπώλης και νυν επιχειρηματίας Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ανεξάρτητα από τα τυπικά του προσόντα, αποτελεί ένα έκθεμα της Προξενικής Μειονότητας δημιουργώντας την εντύπωση ότι στην Θράκη κυριαρχεί η Τουρκία! Δεν έχει καμία σημασία αν ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς έχει απαξιωθεί στους κοσμικούς κύκλους ή αν θεωρείται Εγκάθετος β’κατηγορίας… Σημασία έχει ότι σε συγκεκριμενα τμήματα του Λαού της Μειονότητας δημιουργείται η αίσθηση ότι η Θράκη αποτελεί συνέχεια του τουρκικού πολιτικού συστήματος και ανταμείβει τα μέλη της με αξιώματα.

Πρόκειται για μία πρωτοφανή τακτική ωμής παρέμβασης του τουρκικού παρακρατικού συστήματος να στρατολογεί Έλληνες πολίτες, αποδίδοντάς τους συγκεκριμένους τίτλους που στην πορεία λειτουργούν ως προκάλυμμα αλλά και ως γεφυροποιός μηχανισμός ανάμεσα σε δύο συγγενή πολιτικά περιβάλλοντα με προφανείς στόχους.

Το τουρκικό σύστημα, εκμεταλλεύεται την ανοχή του τοπικού πολιτικού δυναμικού και την “μαύρη τρύπα” που έχει δημιουργηθεί στην Κοινότητα των Πληροφοριών στην Θράκη (ελέω ΣΥΡΙΖΑ) ήδη από το 2018 και αναβάθμισε την επιχειρησιακή του δράση όπου πέρα από το (συμ)πλεγμα δραστηριοτήτων του Προξενείου, ενισχύει τον ρόλο κομμάτων (ΚΙΕΦ), συλλόγων και οργανώσεων ειδικού βάρους όπως λχ. η ΠΕΚΕΜ ( που συνδέεται με σύστημα TESKILAT) ή ΑΜΚΕ όπως ο Σύλλογος Φιλάθλων Φενερμπαχτσέ να ασκούν δράσεις υπέρ μιας ξένης χώρας πλήττοντας την Εθνική και Κρατική Ασφάλεια της Ελλάδας .

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την καλά σχεδιασμένη απόπειρα του τουρκοσυστήματος να πλήξουν την ελεύθερη δημοσιογραφία στην Θράκη, στοχοποιώντας τον γράφοντα και το Komotinipress. Ανάμεσά τους και ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς!!!! Να θυμίσουμε ότι έχουν ήδη μηνυθεί οι 17 εγκάθετοι με την κατατεθείσα από 12-10-2022 έγκληση για τα ποινικά αδικήματα της εξύβρισης, της δυσφήμησης, της συκοφαντικής δυσφήμησης, της απειλής και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια (άρθρα 361, 362, 363, 333 παρ. 1 του Π.Κ. και 184 παρ. 1 Π.Κ.). Ούτε βεβαίως να ξεχνάμε και την εξέλιξη που είχε η υπόθεση του Οντέρ Μουμίν

Η αναβάθμιση του Μουσταφά Αλή Τσαβούς(ογλου) δεν είναι τυχαία και δεν πρέπει να αντιμετωπισθεί με ελαφρότητα, καθώς εκπέμπει συγκεκριμένου εύρους μηνύματα όπως:

1. Η αναβάθμιση ενός τριτοκλασσάτου στελεχους των Εγκαθέτων σε ρόλο “στρατηγικού συμβούλου” για τα Βαλκάνια του ισλαμοφασιστικού ΒΒΡ δείχνει ότι προετοιμαζόταν χωρίς να γίνει αντιληπτή η ισχυροποίηση του “λαϊκού ακροδεξιού τμήματος” του ΚΙΕΦ χωρίς να γίνει αντιληπτό από την Κοινότητα Πληροφοριών ή τους αρμόδιους φορείς

2.Το τουρκικό παρακρατικό σύστημα είχε στο μεσοδιάστημα όλο τον χρόνο να ενεργήσει όπως ήθελε, επενδύοντας στην αδυναμία του τοπικού πολιτικού συστήματος να αντιδράσει και του κεντρικού συστήματος να ενημερωθεί και να δράσει τελέσφορα.

3.Από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ (2018) μέχρι σήμερα έχουν συντελεσθεί αλλαγές ρόλων και προσώπων στο μειονοτικό παραϊερατείο που η Αθήνα αγνοεί λόγω αποσύνθεσης της Κοινότητας των Πληροφοριών στην Θράκη. Μία “φωτεινή” στιγμή ήταν η αντίδραση του κεντρικού πολιτικού συστήματος για τον ρόλο του Οζγκιούρ Φερχάτ και του Χουσεΐν Ζεϋμπέκ που όμως δεν είχε συνέχεια.

4. Η Άγκυρα δεν ξεχνά τους ανθρώπους της ενώ η Αθήνα τρώει τα παιδιά της στην Θράκη!! (σε αυτό ευθύνονται και οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες που συναλλάσσονται με το τουρκικό προξενείο πολλαπλώς)

5.Καλλιεργείται ένα πυρήνας εντός της Μειονότητας με μελλοντικό στρατηγικό ρόλο ανάλογο με αυτόν που είχε ο τουρκοισλαμι(στι)κός παράγοντας στο Κοσσυφοπέδιο. Ας μην ξεχνάμε τον ρόλο του Μουσταφά Ντεστιτσί και των στελεχών του κόμματός του στην Πριζρένη και η μετέπειτα παρουσία του Μουσταφά Σαρνίτς στην Κομοτηνή.

6.Η πλήρης κυριαρχία της Οικογένειας Σαδίκ στον πολιτικό χώρο της Μειονότητας θα πρέπει να ενεργοποιήσει τα ανακλαστικά της Αθήνας ειδικά μετά τις “επιθετικές κινήσεις” της οικογενείας στην δημόσια σφαίρα (χορηγία Πανθρακικού, επιχειρηματική δραστηριότητα εκτός συνόρων, επαφές με Ερντογάν, ταινία για Σαδίκ κλπ)

7.Η αποσιώπηση των παραπάνω υποβαθμίζουν την κρισιμότητα θεμάτων Εθνικής και Κρατικής Ασφάλειας στο όνομα της” περίφημης θετικής ατζέντας των ε/τ σχέσεων” η οποία μάλλον έχει προ πολλού ακυρωθεί μονομερώς.

8. Οι πληροφορίες του Komotinipress δείχνουν πως υπάρχει μία κινητικότητα στα εσωτερικά της Μειονότητας ενώ διενεργούνται και μυστικές δημοσκοπήσεις από τουρκικές εταιρείες για τις πολιτικές, οικονομικες και κοινωνιές τάσεις που επικρατούν σε αυτήν με συγκεκριμένη στόχευση στην ηλικιακή διαστρώματωση του δείγματος.

9. Επίκειται και αναδιάρθρωση του προπαγανδιστικού μηχανισμού σε επίπεδο Θράκης ενώ ήδη το τουρκικό παρακρατικό σύστημα επενδύει πολλαπλώς σε μηχανισμούς επηρεασμού κοινής γνώμης μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων και διαδικτύου.

10. Προετοιμάζεται εσπευσμένα η Γενιά Ζ της Μειονότητας οπότε η “παλιά φρουρά των Εγκαθέτων” πρέπει να βρει απασχόληση και λόγο ύπαρξης μέχρι τον παροπλισμό της και κυρίως τον έλεγχό της από το σύστημα. Για αυτό άλλωστε το ΚΙΕΦ/DEB εξελίσσεται σε παράρτημα του ΒΒΡ

   

ΠΗΓΗ: komotinipress.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube