Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιδρομές στη Συρία ως απάντηση σε επίθεση με drone σε σχολείο στην πόλη Εϊλάτ, στο νότιο Ισραήλ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Τσαχάλ (στρατός του Ισραήλ) επιτόπου, το κτίριο ήταν σχολείο και μέσα σε αυτό βρισκόταν κόσμος τη στιγμή της έκρηξης. Προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές. Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών προσέφεραν ψυχολογική υποστήριξη σε επτά ανθρώπους σε κατάσταση σοκ.

Σε δήλωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων αναφέρεται ότι στόχος ήταν οργάνωση που εκτόξευσε το drone, χωρίς να διευκρινιστεί ποιος ήταν πίσω από την επίθεση, από πού προήλθε και τι εγκαταστάσεις επλήγησαν στο συριακό έδαφος.

«Το συριακό καθεστώς είναι πλήρως υπεύθυνο για κάθε τρομοκρατική δραστηριότητα που διεξάγεται από το έδαφος της Συρίας. Ο Ισραηλινός Στρατός θα απαντήσει σκληρά  σε οποιαδήποτε προσπάθεια να βλάψει το έδαφος του κράτους του Ισραήλ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Χθες έγινε επίσης γνωστό ότι μετά τη συντριβή του drone σε σχολείο, το αμυντικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας Arrow αναχαίτισε έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα που εκτοξεύτηκε προς την Εϊλάτ.

Ο ισραηλινός στρατός δεν διευκρίνισε ποιος εκτόξευσε τον πύραυλο. Πάντως η αναχαίτιση έγινε καθώς οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που υποστηρίζονται από το Ιράν, υποστήριξαν ότι εκτόξευσαν «ομοβροντία βαλλιστικών πυραύλων» με στόχο «διάφορους ευαίσθητους στόχους» στο νότιο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της Εϊλάτ.

Ναυτεμπορική