Weather Icon

Επιχείρηση “Ειρήνη”: Η Τουρκία αρνείται για 11η φορά την επιθεώρηση σε πλοίο της

Επιχείρηση “Ειρήνη”: Η Τουρκία αρνείται για 11η φορά την επιθεώρηση σε πλοίο της

Η Τουρκία συμπεριφέρεται ως κράτος πειρατής

Η Τουρκία απέρριψε για 11η φορά να επιτρέψει στην ομάδα της ναυτικής επιχείρησης “Ειρήνη” της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιθεωρήσει ένα πλοίο που η επιχείρηση χαρακτήρισε “ύποπτο”, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Nova.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, από την έναρξη της επιχείρησης IRINI τον Μάρτιο του 2020, η Τουρκία αρνήθηκε να επιτρέψει στην “Ειρήνη”, η οποία είναι επιφορτισμένη με την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων που επιβλήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη στη Λιβύη, να επιθεωρήσει τα πλοία της έξι φορές το 2021, τρεις φορές το 2022 και δύο φορές το 2023.

Το έργο της επιχείρησης “Ειρήνη” περιλαμβάνει την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης όπλων, την υποστήριξη της εφαρμογής του εμπάργκο όπλων που επιβλήθηκε στη Λιβύη βάσει σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη συλλογή πληροφοριών για το λαθρεμπόριο πετρελαίου.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube