Τα βίντεο που εικονίζουν ομήρους της Χαμάς μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Λωρίδας της Γάζας «είναι υπέρ μας», σχολίασε μέλος του πολιτικού γραφείο της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Αναφέρεται στο οπτικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός, στο οποίο διακρίνονται δύο πολίτες του Νεπάλ και της Ταϊλάνδης οι οποίο απήχθησαν από το Ισραήλ κατά την αιφνιδιαστική εισβολή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί επίσης την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση για τη δολοφονία στο νοσοκομείο της 19χρονης γυναίκας στρατιώτη από το Ισραήλ, Νόα Μαριτσιάνο, που είχε επίσης απαχθεί.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, ο ένας από τους ομήρους είναι εμφανώς τραυματισμένος στο χέρι και μεταφέρεται με φορείο περικυκλωμένος από πολλούς άνδρες, τουλάχιστον τέσσερις από τους οποίους οπλοφορούν. Ο δεύτερος σύρεται βίαια καθώς αντιστέκεται και σπρώχνεται σε έναν διάδρομο.

Δημοσιεύοντας αυτό το υλικό, όπως και βίντεο από τούνελ μήκους 55 μέτρων σε βάθος 10 μέτρων με θωρακισμένη πόρτα που εντόπισαν κάτω από το νοσοκομείο αλ-Σίφα, οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι προσπαθούν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους ότι η τρομοκρατική οργάνωση χρησιμοποιεί αμάχους και μη στρατιωτικές υποδομές για να θωρακιστεί.

Το Ισραήλ θεωρεί ότι κάτω από το Αλ Σίφα λειτουργεί κέντρο διοίκησης της Χαμάς, γι΄αυτό και πραγματοποίησε έφοδο την περασμένη εβδομάδα, θέτοντάς το υπό τον έλεγχό του.

Πάντως σύμφωνα με τον Izzat Al-Rishq, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, τα βίντεο με τους ομήρους μέσα στο νοσοκομείο όχι μόνο δεν αποδεικνύει αυτούς τους ισχυρισμούς αλλά λειτουργεί υπέρ της ομάδας.

«Δηλώσαμε από νωρίς ότι η αντίσταση μετέφερε πολλούς κρατούμενους σε νοσοκομεία για ιατρική περίθαλψη και χειρουργικές επεμβάσεις. Αυτό ήταν ιδιαίτερα απαραίτητο καθώς κάποιοι από αυτούς υπέστησαν τραυματισμούς από αεροπορικές επιδρομές από τις δυνάμεις κατοχής».

«Η φροντίδα των κρατουμένων, η παροχή θεραπείας και η παροχή της απαραίτητης ιατρικής φροντίδας είναι σημεία υπέρ μας, όχι εναντίον μας», πρόσθεσε.

Ναυτεμπορική