Η Χαμάς δήλωσε σήμερα ότι αναστέλλει τις διαπραγματεύσεις για τους ομήρους λόγω της διαχείρισης από το Ισραήλ του θέματος του νοσοκομείου αλ Σίφα στη Γάζα, δήλωσε στο Reuters Παλαιστίνιος αξιωματούχος που έχει ενημέρωση σχετικά με τις συνομιλίες για τους ομήρους.

Αλληλοκατηγορούνται για το νοσοκομείο

Το νοσοκομείο δέχεται σφοδρά πυρά καθώς ισραηλινές δυνάμεις πλησιάζουν στις εγκαταστάσεις του.

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί το νοσοκομείο ως κάλυμμα ενός κέντρου διοίκησης χωρίς να παρέχει αποδείξεις. Η Χαμάς αρνείται τις κατηγορίες.

«Στόχος» των ισραηλινών δυνάμεων το νοσοκομείο Αλ-Σίφα

Αδύνατη η εκκένωση των νοσοκομείων

Απαντώντας στην απαίτηση των ισραηλινών δυνάμεων να εκκενωθεί το νοσοκομείο Αλ-Σίφα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Ashraf al-Qudra δήλωσε στο Al Jazeera, ότι «είναι απολύτως αδύνατο να φύγουν οι τραυματίες».

«Πολλά παιδιά σκοτώθηκαν ενώ εκκένωναν τα νοσοκομεία» είπε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας

Ο Al-Qudra είπε ότι πολλά παιδιά πέθαναν όταν αναγκάστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις να εκκενώσουν τα νοσοκομεία.

«Ως εκ τούτου, δεν θέλουμε να επαναλάβουμε αυτό το έγκλημα εναντίον των 650 ασθενών που βρίσκονται μέσα στο Αλ Σίφα. Οι ασθενείς μας δεν μπορούν να πάνε στα νοσοκομεία της νότιας Λωρίδας της Γάζας, τα οποία είναι επίσης γεμάτα και επίσης θα σταματήσουν να λειτουργούν σε λιγότερο από δύο ημέρες λόγω της έλλειψης καυσίμων στις γεννήτριες τους» υπογράμμισε.

Καταστράφηκε ολοσχερώς το καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) πως ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα «κατέστρεψε ολοσχερώς» το καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Al-Shifa, του μεγαλύτερου στη Λωρίδα της Γάζας που σφυροκοπείται και πολιορκείται από το Ισραήλ.

«Το διώροφο κτίριο του καρδιολογικού τμήματος καταστράφηκε ολοσχερώς από αεροπορικό πλήγμα», δήλωσε ο Γιούσεφ Αμπού Ρις, αποδίδοντας το χτύπημα στον ισραηλινό στρατό.

«Υπήρξε ένα νέο πλήγμα στο χειρουργικό τμήμα και εκείνο των εξωτερικών ιατρείων»

Τραυματισμένα παιδιά στο νοσοκομείο Nasser

Το AFP σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει επί τόπου αυτό το πλήγμα, όμως τουλάχιστον ένας αυτόπτης μάρτυρας που ήταν στο νοσοκομείο επιβεβαίωσε τις επιδρομές και τις ζημιές.

Προσώρας δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από τον ισραηλινό στρατό.

«Υπήρξε ένα νέο πλήγμα στο χειρουργικό τμήμα και εκείνο των εξωτερικών ιατρείων», πρόσθεσε ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος, λέγοντας πως «πέντε οβίδες έχουν εκτοξευθεί από το πρωί στο συγκρότημα κτιρίων του νοσοκομείου».

Πηγή: in.gr