Weather Icon

Τουρκία: «Βόμβα» Φιντάν για τα κοιτάσματα της Κύπρου

Τουρκία: «Βόμβα» Φιντάν για τα κοιτάσματα της Κύπρου

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία για την ενέργεια στην περιοχή, χωρίς προηγούμενη λύση του Κυπριακού, στα πρότυπα της συμφωνίας Ισραήλ – Λιβάνου

Συνεχίζοντας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε μάλιστα ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία για την ενέργεια στην περιοχή, χωρίς προηγούμενη λύση του Κυπριακού.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Φιντάν ανέφερε ότι αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να είναι παρόμοια με εκείνη στην οποία κατέληξαν πέρυσι Ισραήλ και Λίβανος.

Κατά τα λοιπά, με φόντο το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε στην Αγκυρα την περασμένη Κυριακή, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας διεμήνυσε ότι οι θέσεις των δυνάμεων του PKK και των YPG σε Συρία και Ιράκ αποτελούν πια «νόμιμους στόχους» για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και ότι δεν θα πρέπει να εμπλακούν σε αυτό άλλα «τρίτα μέρη».

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube