Αεροπορική επιδρομή εναντίον κουρδικών στόχων στο βόρειο Ιράκ πραγματοποίησε το βράδυ της Κυριακής η Τουρκία, λίγες ώρες μετά την επίθεση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα.

Όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, επλήγησαν 20 θέσεις του PKK στη Γκάρα, στο Χακούρκ, στη Μετίνα και το Καντίλ, στο βόρειο Ιράκ.

Είχε προηγηθεί το πρωί της Κυριακής η επίθεση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, στην Άγκυρα.

Κατά την επίθεση, που κατεγράφη από κάμερες κλειστού κυκλώματος και την οποία η Άγκυρα χαρακτήρισε τρομοκρατική από την πρώτη στιγμή, σκοτώθηκαν οι δύο δράστες, ενώ τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι οι τρομοκράτες πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό, τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς, ενώ ο καμικάζι αυτοκτονίας και ακόμα ένας δράστης είναι επίσης νεκροί.

Ένας από τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης συνδεόταν με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσε το βράδυ το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών.

Στη βραδινή του ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι οι δράστες της αποτυχημένης τρομοκρατικής επίθεσης, όπως χαρακτηρίζεται, χρησιμοποίησαν ένα όχημα το οποίο έκλεψαν από έναν πολίτη τον οποίο δολοφόνησαν.

Οι διασυνδέσεις ενός από τους δράστες με το PKK έχουν επιβεβαιωθεί, με το υπουργείο να προσθέτει ότι οι έρευνες για τον άλλο δράστη συνεχίζονται.

Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε το απόγευμα της Κυριακής την ευθύνη για την επίθεση στην καρδιά της Άγκυρας.

«Μια πράξη θυσίας διαπράχθηκε εναντίον του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών από μια ομάδα που συνδέεται με την Ταξιαρχία μας των Αθανάτων», ανέφερε το ΡΚΚ στο μέσο ενημέρωσης ANF που πρόσκειται στην κουρδική οργάνωση, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το PKK χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία και από πολλές χώρες της Δύσης.

Ερντογάν: Οι τρομοκράτες δεν θα πετύχουν τον σκοπό τους

«Οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον του κοινοβουλίου, μερικές ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του στο κοινοβούλιο, το οποίο ξεκίνησε τις συνεδριάσεις του για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, ο κ. Ερντογάν έστρεψε τα βέλη του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι «η Τουρκία περιμένει πλέον τίποτα από την Ε.Ε. που μας έκανε να υπομένουμε στην πόρτα της 40 χρόνια».

«Τηρήσαμε όλες τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στην Ε.Ε., όμως εκείνοι δεν τήρησαν σχεδόν καμία δική τους» συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως δεν πρόκειται να ανεχθεί νέες απαιτήσεις ή όρους στη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας.

ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε έντονα την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

«Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», πρόσθεσε το ΥΠΕΞ.

Ναυτεμπορική