Τουρκία 4 Οκτωβρίου 2023

Τουρκία: Ακυρώθηκαν όλες οι προγραμματισμένες δραστηριότητες του Ερντογάν λόγω ασθένειας

Τουρκία: Ακυρώθηκαν όλες οι προγραμματισμένες δραστηριότητες του Ερντογάν λόγω ασθένειας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε τη συμμετοχή του στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, η οποία θα ασχολούνταν με την κρίση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, λόγω κρυολογήματος.

Λόγω ασθένειας ακυρώθηκε επίσης η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ και η επίσκεψή του στην Ισπανία.

Ο Ερντογάν επρόκειτο να αναχωρήσει αύριο για την Ισπανία για την επίσκεψη όπου θα συζητούνταν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Ο πρόεδρος Αλίγεφ θα βρίσκεται στη Γρανάδα για τη Σύνοδο Κορυφής. Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ο Αλίγιεφ αναμένεται να συναντηθεί στο περιθώριο της συνόδου με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Pashinyan.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός πρωθυπουργός Όλαφ Σολτς και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Σαρλ Μισέλ αναμένεται επίσης να συμμετάσχουν στη «μίνι σύνοδο κορυφής» που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube