Weather Icon

Το νέο δράμα των Αρμενίων και το παντουρανικό σχέδιο της Τουρκίας σε πλήρη εξέλιξη

Το νέο δράμα των Αρμενίων και το παντουρανικό σχέδιο της Τουρκίας σε πλήρη εξέλιξη

Για ακόμη μια φορά, η Ιστορία στέκεται πολύ σκληρή και άδικη, απέναντι σε έναν πανάρχαιο, φιλειρηνικό και πάντα φιλικό προς τη χώρα μας λαό, αυτόν των Αρμενίων.

Του Σωτήρη Σκουλούδη

Η εθνοκάθαρση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, 108 χρόνια μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων, δεν αποτελεί παρά ένα ακόμα επεισόδιο στο ίδιο σχέδιο που -όσο κυνικό και δραματικό να ακούγεται αυτό- δεν πρόλαβε τότε να «ολοκληρωθεί». Θύτης και θύμα είναι οι ίδιοι όπως τότε, όπως ίδια είναι και η εκκωφαντική σιωπή του «πολιτισμένου» κόσμου απέναντι σε αυτό το νέο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας: του ξεριζωμού ενός ολόκληρου πληθυσμού.

Η Αρμενία θρηνεί την οριστική όπως φαίνεται απώλεια της πατρογονικής -και ιερής- εστίας του λαού της, το Αρτσάχ όπως το λένε, ή Ναγκόρνο Καραμπάχ. Μόνο ελάχιστοι από τους 120.000 Αρμένιους που ζούσαν σε αυτόν τον θύλακα, απομένουν πλέον πίσω -κι αυτό το κάνουν με κίνδυνο της ζωής τους- καθώς τα αζέρικα στρατεύματα, με την ανοχή όλων όσων κατά τα άλλα ενδιαφέρονται για το Διεθνές Δίκαιο και επεμβαίνουν ad hoc για να «υπερασπίσουν» τους αμυνόμενους ή κατατρεγμένους του πλανήτη, αναλόγως της… ευκαιρίας για κέρδη, καταλαμβάνουν τις πατρογονικές τους εστίες.

Ιστορικά μοναστήρια ηλικίας πολλών αιώνων παραδίδονται στις φλόγες, ολόκληροι οικισμοί ερημώνουν -γνώριμες, πολύ, εικόνες σε εμάς, από τις οδυνηρές εμπειρίες της Μικρασιατικής Καταστροφής και του Αττίλα στην Κύπρο-, ενώ οι χιλιάδες πρόσφυγες αναζητούν μια ζωή από την αρχή, μακριά από τον τόπο που μεγάλωσαν οι παππούδες τους.

Γιατί συνέβη όμως αυτό, εν έτει 2023, εποχή δηλαδή που υποτίθεται ότι η διεθνής κοινότητα είναι πολύ πιο ενεργή στην αποτροπή των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, παρά όπως φαίνεται, κάποιοι αφήνουν την ιστορία να επαναλαμβάνεται; Ποιοι είναι από πίσω -πέρα από τα προφανή-, ποια είναι τα μακροπρόθεσμα σχέδιά τους και γιατί η Αρμενία αφέθηκε πάλι ως βορά στην κατακτητική και μισαλλόδοξη φιλοδοξία του ίδιου καταστροφέα των λαών της Ανατολίας;

Το Newsbomb.gr, αναζητά απαντήσεις για τα αίτια, όσο και την «επόμενη ημέρα» των δραματικών γεγονότων -που σημειώνονται πιο κοντά μας, και μας αφορούν άμεσα πολύ περισσότερο από ότι νομίζουμε.

Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των Αρμενίων στο Σύνταγμα, και ακολούθησε πορεία προς τα -κλειστά πάντα για τέτοια αιτήματα- γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης – αν και αυτή την εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε ένα ψήφισμα-κόλαφο για το Αζερμπαϊτζάν, χαρακτηρίζοντας τα γεγονότα ως «εθνοκάθαρση» και ζητώντας σοβαρές κυρώσεις για τη χώρα.

Στο Σύνταγμα συνομιλήσαμε με Αρμένιους, που διαβιούν στη χώρα μας και έχουν αγωνία για όλα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα τους -και ειδικά για την περιοχή της πατρίδας τους που χάνεται. Βασικό αίτημα, να ανοίξει η Δύση τα «αφτιά της» – αλλά για αυτό δεν υπάρχουν και πολλές ελπίδες πέρα από κάποιες ανακοινώσεις που δεν κάνουν καθόλου τα… αφτιά των Ερντογάν-Αλίεφ να ιδρώσουν – ενώ η απουσία Ελλήνων δημοσιογράφων από την πορεία, όσο και των όποιων «αλληλέγγυων» σε άλλους αγώνες, «άλλων», ήταν επίσης εκκωφαντική.

Παράλληλα το Newsbomb.gr συνομίλησε με τον διεθνολόγο Σταύρο Καλεντερίδη, που έχει πολύ καλή γνώση της γεωπολιτικής κατάστασης της ευρύτερης περιοχής, οι εκτιμήσεις του οποίου κρούουν μια τεράστια «καμπάνα» κινδύνου για όλα που έρχονται, και αφορούν, πια, άμεσα και τη χώρα μας…

Σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr, επίσης, ο πρώην πρόεδρος του Αρμενικού κοινοβουλίου του Αρτσάχ, είχε προβλέψει με δραματικό τρόπο τα γεγονότα…

Όλοι, έκαναν λόγο για το παντουρανικό σχέδιο της Τουρκίας -κανείς δεν κρύβει ότι είναι πίσω από τα γεγονότα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, κι όχι μόνο στο επίπεδο της παροχής στρατιωτικού εξοπλισμού στον σύμμαχό του, το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο μετά από αυτή την «επιτυχία», θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται όλο και πιο έντονα…

Δείτε το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr:

Το νέο δράμα των Αρμενίων, η «σιωπή» και το παντουρανικό σχέδιο της Τουρκίας σε πλήρη εξέλιξη

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube