Weather Icon
Ιράν , Ισραήλ , Συρία 12 Οκτωβρίου 2023

Το Ισραήλ βομβάρδισε τα διεθνή αεροδρόμια Δαμασκού και Χαλεπίου, πριν την προσγείωση ιρανικού επιβατηγού αεροσκάφους

Το Ισραήλ βομβάρδισε τα διεθνή αεροδρόμια Δαμασκού και Χαλεπίου, πριν την προσγείωση ιρανικού επιβατηγού αεροσκάφους

«Χειρουργικές» επιθέσεις από το Ισραήλ

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας δήλωσε ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε επιθέσεις στα κύρια αεροδρόμια της πρωτεύουσας Δαμασκού και της βόρειας πόλης Χαλέπι την Πέμπτη.

Το τοπικό κανάλι Sham FM δήλωσε ότι η συριακή αεράμυνα ενεργοποιήθηκε ως απάντηση και στις δύο επιθέσεις. Είπε εδώ ότι υπήρξαν ζημιές αλλά όχι θύματα στο αεροδρόμιο του Χαλεπιού, αλλά δεν έδωσε καμία πληροφορία σχετικά με τον αντίκτυπο της επίθεσης στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Ο ισραηλινός στρατός δεν σχολιάζει συνήθως τέτοια περιστατικά και δεν υπήρξε άμεση δήλωσή του την Πέμπτη.

Το Ισραήλ πραγματοποιεί εδώ και χρόνια πλήγματα εναντίον στόχων που έχει χαρακτηρίσει ως στόχους που συνδέονται με το Ιράν στη Συρία, μεταξύ άλλων εναντίον των αεροδρομίων του Χαλεπίου και της Δαμασκού.

Πηγές ανέφεραν ότι τα πλήγματα στα αεροδρόμια αποσκοπούν στη διακοπή των ιρανικών γραμμών ανεφοδιασμού στη Συρία, όπου η επιρροή της Τεχεράνης έχει αυξηθεί από τότε που άρχισε να υποστηρίζει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο που ξεκίνησε το 2011.

Οι επιθέσεις έγιναν μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, στη Συρία.

Την Πέμπτη, τεχνικά κλιμάκια βγήκαν για να καθορίσουν την έκταση των ζημιών και στις δύο τοποθεσίες, δήλωσε το υπουργείο Μεταφορών της Συρίας.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube