Weather Icon

Tο HPG αναφέρει επιθέσεις με χημικά όπλα, αντισυμβατικά εκρηκτικά και τακτικές πυρηνικές βόμβες

Tο HPG αναφέρει επιθέσεις με χημικά όπλα, αντισυμβατικά εκρηκτικά και τακτικές πυρηνικές βόμβες

Καθώς ο τουρκικός στρατός συνεχίζει την εκστρατεία καταστροφής του εναντίον των ανταρτών και εντείνει για άλλη μια φορά τη χρήση απαγορευμένων πυρομαχικών, το HPG αναφέρει επιθέσεις με χημικά όπλα, αντισυμβατικά εκρηκτικά και τακτικές πυρηνικές βόμβες.

Στην καθημερινή ανακοίνωσή του για τον πόλεμο στο Κουρδιστάν, το Κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) ανέφερε ότι ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί ξανά ολοένα και περισσότερο απαγορευμένα όπλα στη συνεχιζόμενη εκστρατεία εισβολής στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής στο Ζαπ βρίσκονται σε μεγάλη απόγνωση και δεν φτάνουν πουθενά με την τακτική τους. Ως εκ τούτου, προσπαθούν και πάλι να έχουν αποτελέσματα χρησιμοποιώντας απαγορευμένα εκρηκτικά, χημικά αέρια και τακτικές πυρηνικές βόμβες. Εδώ και αρκετές ημέρες, διαπράττουν εγκλήματα πολέμου στις περιοχές αντίστασης Girê Amêdiyê και Girê Cûdî μέσω τέτοιων επιθέσεων. Ενημερώνουμε σχετικά τον πατριωτικό λαό μας και το κοινό και τους εφιστούμε την προσοχή».

Η δήλωση συνεχίζει: «Το αντάρτικο για την ελευθερία του Κουρδιστάν απαντά με μεγάλο θάρρος και θυσία σε όλες τις επιθέσεις και τις απάνθρωπες επιθέσεις του στρατού κατοχής. Είναι ενεργό καθημερινά και καταφέρνει βαριά πλήγματα στους κατακτητές. Metîna και Xakurke, τέσσερις επιβαίνοντες τιμωρήθηκαν.Επιπλέον, μια θέση Α4 καταστράφηκε ».

Αναφορικά με τις λεπτομέρειες των ανταρτικών ενεργειών και των επιθέσεων του τουρκικού στρατού, το HPG έδωσε τις ακόλουθες πληροφορίες:

Περιοχή Şehîd Delîl στο Δυτικό Ζαπ

Στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî, οι αντάρτες προκάλεσαν ζημιά σε οβιδοβόλο του τουρκικού στρατού με βομβαρδισμό στις 29 Σεπτεμβρίου. Την ίδια μέρα, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή του YJA Star.

Μετίνα

Οι αντάρτες του YJA Star χτύπησαν με βαρέα όπλα τις δυνάμεις κατοχής στην περιοχή αντίστασης Girê Çarçel στις 27 Σεπτεμβρίου.

Xakurke

Στην περιοχή Girê Şehîd Derwêş, θέση Α4 του τουρκικού στρατού καταστράφηκε σε ενέργεια των ανταρτών YJA Star με βαρύ οπλισμό στις 28 Σεπτεμβρίου. Τρεις στρατιώτες στη θέση σκοτώθηκαν.

Επιθέσεις του τουρκικού στρατού με απαγορευμένα όπλα

Ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα με τη μορφή κόκκινου αερίου στις σήραγγες των ανταρτών στο Girê Amêdiyê στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Τις ίδιες μέρες, μια τακτική πυρηνική βόμβα και χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν σε μια σήραγγα στο Girê Cûdî. Στις 29 Σεπτεμβρίου, οι σήραγγες στο Girê Amêdî βομβαρδίστηκαν τρεις φορές από μη επανδρωμένα αεροσκάφη φορτωμένα με εκρηκτικά και χρησιμοποιήθηκαν επίσης απαγορευμένα εκρηκτικά. Σήμερα στις 5.40 π.μ., άλλη μια απαγορευμένη εκρηκτική ύλη χρησιμοποιήθηκε σε σήραγγα στο Girê Amêdî.

Περαιτέρω επιθέσεις του τουρκικού στρατού

Από την άλλη πλευρά, οι περιοχές Zap και Metîna βομβαρδίστηκαν δέκα φορές από μαχητικά αεροσκάφη το Σάββατο. Η επίθεση είχε στόχο το Girê Bahar στη δυτική περιοχή Zap και τα Serê Metîna, Gundê Dergelê και Golka στη Metîna. Ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε επίσης επιθέσεις με πυροβολικό στις περιοχές Zap, Şehîd Delîl στο Δυτικό Zap, Xakurkê και Metîna.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube