Weather Icon

Τα συμπεράσματα πίσω από την επικοινωνία Ερντογάν με εκπρόσωπο Χαμάς – Τι επιδιώκει ο Τούρκος πρόεδρος

Τα συμπεράσματα πίσω από την επικοινωνία Ερντογάν με εκπρόσωπο Χαμάς – Τι επιδιώκει ο Τούρκος πρόεδρος

Η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε οδηγεί σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Πρώτον, δείχνει ότι έχει πρόσβαση μόνο στη μία πλευρά και η απόδειξη είναι ότι δεν έχει καταφέρει να συνομιλήσει με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου. Βέβαια, η εξέλιξη σηματοδοτεί και κάτι άλλο, ότι δηλαδή προσπαθεί να δημιουργήσει τις βάσεις για μια πιθανή παρέμβαση σε αυτούς που κρατούν τους Ισραηλινούς αιχμαλώτους, ώστε να μπορέσει να καταφέρει έστω μία απελευθέρωση, όπως το Κατάρ για παράδειγμα και να καταξιωθεί με κάποιο τρόπο μπροστά στα μάτια των άλλων διεθνών παικτών στις προσπάθειες διαμεσολάβησης που γίνονται.

Αδύναμη η φωνή της Άγκυρας

Η φωνή της Άγκυρας, πάντως βλέπουμε, τις τελευταίες ημέρες όσο πάει γίνεται και πιο ισχνή και αδύναμη, καθώς βλέπει ότι δεν μπορεί να επηρεάσει τις πλευρές τελικά πολιτικά. Ίσως βέβαια να προσβλέπει έστω στις όσο το δυνατό λιγότερο παράπλευρες απώλειες για εκείνη από μια τέτοια ανάφλεξη. Ή να το πούμε διαφορετικά… Να προσέχει να μην την πετύχουν τα σκάγια, είτε της Δύσης, είτε των Μουσουλμάνων της Μέσης Ανατολής, αν έχει παθητική στάση.

Όσο και αν η Τουρκία θα ήθελε πάντως να βρεθεί στο επίκεντρο, μοιάζει περισσότερο με δευτερεύοντα παίκτη. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής…

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube