Weather Icon

Συνομιλίες Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας και Ιορδανίας για αποκλιμάκωση στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση

Συνομιλίες Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας και Ιορδανίας για αποκλιμάκωση στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση

Αραβική παρέμβαση

Νέος καταιγισμός ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ – Σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ

Η Αίγυπτος βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία σε μια προσπάθεια για την αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμέχ Σούκρι, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους ομολόγους του της Σαουδικής Αραβίας και της Ιορδανίας, υπογράμμισε τη σημασία της “ενοποίησης των διεθνών και περιφερειακών προσπαθειών” για τον περιορισμό της κλιμακούμενης βίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ.

Παράλληλα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών πρίγκιπας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν με τον Αμερικανό ομόλογό του Αντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι το Ριάντ απορρίπτει άοπλοι άμαχοι πολίτες να γίνονται στόχος επιθέσεων “με οποιονδήποτε τρόπο”.

Ο μπιν Φαρχάν ζήτησε επίσης “συντονισμένες προσπάθειες για τον κατευνασμό της κατάστασης και την αποφυγή περαιτέρω βίας”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube