Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 5 Οκτωβρίου 2023

Σοϊγκού, ΥΠΑΜ Ρωσίας: Ετοιμοπόλεμα 9 εφεδρικά συντάγματα

Σοϊγκού, ΥΠΑΜ Ρωσίας: Ετοιμοπόλεμα 9 εφεδρικά συντάγματα

Σε ένα μήνα στρατολογήθηκαν 38.000 Ρώσοι εθελοντές

Τη στιγμή που η Ουκρανία μιλά για καταστροφή, αναφερόμενη στην πολιτική αναστάτωση που επικρατεί στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και που απειλεί να τινάξει στον αέρα τη συνέχεια της οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας που λαμβάνει από τους Αμερικάνους, και ενώ βλέπει τον πληθυσμό της να συρρικνώνεται διαρκώς (φέτος αναμένεται να καταγραφεί το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων από την ανεξαρτησία της), ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu ανακοίνωσε πως η Ρωσία έχει ετοιμοπόλεμα 9 εφεδρικά Συντάγματα.
«Για όλες τις ομάδες στρατευμάτων των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρούν στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, έχουν σχηματιστεί εφεδρικά συντάγματα και αναπληρώνονται συνεχώς…
Έχουμε σχηματίσει εφεδρικά Συντάγματα για κάθε ομάδα.
Σήμερα έχουμε 9 εφεδρικά Συντάγματα που εκπαιδεύονται και που αναπληρώνονται συνεχώς» υποστήριξε ο Shoigu κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο αρχηγείο της κοινής ομάδας των δυνάμεων που συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

38.000 εθελοντές σε ένα μήνα

Όπως είπε ο Shoigu, τον τελευταίο μήνα «στρατολογήθηκαν» για να συμμετάσχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις 38.000 εθελοντές στρατιώτες.
«Οι άνθρωποι έχουν υψηλά κίνητρα και είναι έτοιμοι να εκτελέσουν μάχιμες αποστολές.
Μερικοί έχουν ήδη εμπειρία μάχης, επειδή πολλοί από αυτούς τους εθελοντές έχοντας ήδη συμπληρώσει ένα εξαμηνιαίο συμβόλαιο, το ανανεώνουν δεύτερη, ενδεχομένως και τρίτη φορά» υποστήριξε ο Shoigu.

Καμία νέα κινητοποίηση

Πρόσφατα ο Shoigu ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για νέα κινητοποίηση στρατιωτών για την Ουκρανία, τονίζοντας ότι οι νεοσύλλεκτοι δεν θα σταλούν στην εμπόλεμη ζώνη ούτε στις τέσσερις νέες περιοχές που προσαρτήθηκαν από τη Ρωσία τον Σεπτέμβριο του 2022.
«Το Γενικό Επιτελείο δεν έχει σχέδια για πρόσθετη κινητοποίηση.
Οι ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν τον απαραίτητο αριθμό στρατιωτικού προσωπικού για τη διεξαγωγή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Αυτό διευκολύνεται σε μεγάλο βαθμό από την ισχυρή πατριωτική θέση των πολιτών μας, που εντάσσονται ενεργά στις τάξεις των υπερασπιστών της Πατρίδας» είπε ο Shoigu, αναφέροντας ότι από τις αρχές του 2023 περισσότεροι από 335.000 Ρώσοι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία με σύμβαση με το ρωσικό στρατό.

Και όπλα και στρατός

Πέρα όμως από τον επαρκή αριθμό στρατιωτικών δυνάμεων, η Ρωσία έχει καταφέρει – και παρά τις κυρώσεις της Δύσης – να καλύπτει όλες τις ανάγκες της σε όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, ξεπερνώντας τη Δύση, η οποία προειδοποιεί την Ουκρανία πως ξεμένει και πως αδειάζουν τα αποθέματά της.
Με την Ουκρανία να μην μπορεί να κάνει ούτε ένα βήμα μια και εξαρτάται απόλυτα από τις προμήθειες όπλων των Δυτικών αλλά και από τα χρήματα τους, καθώς χωρίς αυτά δεν είναι σε θέση να πληρώνει ακόμα και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, είναι προφανές πως η Ρωσία έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί πως αυτή θα είναι τελικά και ο νικητής του πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube