Weather Icon

Πώς διασκορπίστηκε το 50% των προσφύγων του Αρτσάχ στην Αρμενία;

Πώς διασκορπίστηκε το 50% των προσφύγων του Αρτσάχ στην Αρμενία;

Η πλειοψηφία αυτών των εκτοπισμένων ατόμων επέλεξε να παραλείψει τις επιλογές προσωρινής στέγασης και αντίθετα προτιμά να νοικιάσει καταλύματα στο Ερεβάν και τις γύρω πόλεις.

Η επίθεση καταιγίδα του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ στις 19 Σεπτεμβρίου 2023 οδήγησε στη συνθηκολόγηση με την τοπική, αυτόνομη, αρμενική κυβέρνηση και στον ξεριζωμό 120.000 ανθρώπων, οι οποίοι διέφυγαν προς την Αρμενία.

Επίσημες στατιστικές από την κυβέρνηση της Αρμενίας δείχνουν ότι περίπου το 50% αυτών των εκτοπισμένων ατόμων χρησιμοποιούν προσωρινές λύσεις στέγασης. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι αυτές οι επιλογές προσωρινής στέγασης περιλαμβάνουν όχι μόνο σπίτια ή διαμερίσματα, αλλά και πολιτιστικά κέντρα και γυμναστήρια, που χρησιμεύουν ως προσωρινό μέτρο έως ότου μπορεί να παρασχεθεί μακροχρόνια στέγαση.

Δυστυχώς, ορισμένοι από αυτούς τους εκτοπισμένους αναγκάζονται ακόμη και να κοιμούνται στα οχήματά τους, υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη σχεδιασμού και δημιουργίας μόνιμων καταλυμάτων στέγασης για όλους τους εκτοπισμένους συμπατριώτες μας.

Η πλειοψηφία αυτών των εκτοπισμένων ατόμων επέλεξε να παραλείψει τις επιλογές προσωρινής στέγασης και αντίθετα προτιμά να νοικιάσει καταλύματα στο Ερεβάν και τις γύρω πόλεις. Κάνουν αυτή την επιλογή λόγω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια, την ασφάλεια και τις ευκαιρίες απασχόλησης.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι δεν έχουν όλοι τα μέσα να αντέξουν οικονομικά ένα διαμέρισμα ή πρόσβαση σε ένα δίκτυο που μπορεί να τους βοηθήσει να βρουν απλήρωτη στέγαση.

Όπως αναφέρει δείχνει χάρτης του διαύλου ενημέρωσης 301arm, περίπου 36.061 Αρμένιοι του Αρτσάχ έχουν διασκορπιστεί σε 8 νομούς της Αρμενίας, όπου έχουν βρει προσωρινό κατάλυμα.

Δείτε τον διαμοιρασμό των προσφύγων:

Σιράκ 1317

Λόρι 2686

Ταβούς 2322

Αραγκατσότν 2305

Αρμαβίρ 4461

Αραράτ 12445

Γκεργακουνίκ 3996

Βαγιότς Ντζορ 1937

Σιουνίκ 4592

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 301🇦🇲 (@301arm)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube