Weather Icon
Video , Ισραήλ , Παλαιστίνη 28 Οκτωβρίου 2023

Παναγιώτης Παύλος: Πυρήνες δημιουργίας σοβαρών προβλημάτων στην Ελλάδα!

Παναγιώτης Παύλος: Πυρήνες δημιουργίας σοβαρών προβλημάτων στην Ελλάδα!

Ο ερευνητής Φιλοσοφίας και διδάσκων Φιλοσοφία στο Όσλο , Παναγιώτης Παύλος , σε μια συζήτηση με αφορμή την αιματηρή κρίση στην Μέση Ανατολή , καταθέτει την οπτική του στο πεδίο των ανθρωπολογικών καταστάσεων που επιτείνει η νέα αιματηρή κρίση στη Μέση Ανατολή.

Σημειώνει εμφατικά, πως η αναπαλλοτρίωτη υπόσταση της ανθρώπινης ύπαρξη δεν έχει “ναι μεν αλλά…” , ούτε η μανιχαϊστική προσέγγιση μεταξύ “καλού και κακού” μπορεί να απαντήσει με αισιόδοξη προοπτική στην επίλυση μίας τόσο βαθιάς κρίσης. Αντίθετα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η κρίση να διευρυνθεί με την εμπλοκή κι άλλων δρώντων , όπως το Ιράν, κάτι που αν συμβεί θα οδηγήσει σε παγκόσμια αναμέτρηση.

Ο κ. Παύλος θεωρεί ότι σε μικροκλίμακα, αλλά και σε μεγα-κλίμακα η αιματηρή σύγκρουση στη Μέση Ανατολή , δεν είναι παρά μία πτυχή ακόμη ενός ευρύτερου παγκόσμιου σκηνικού μετάβασης σε ένα τοπίο αφανές για την ώρα στην ανθρωπότητα. Όπως είπε, αυτή την ώρα η Μέση Ανατολή στον πυρήνα της σύγκρουσης μετατρέπεται σε τόπο δοκιμασίας του Ανθρώπου και του Πολιτισμού του με τις εκφάνσεις τους, ως ενιαία αντίληψη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube