Σύμφωνα με το ισραηλινό κανάλι Kan, που επικαλείται πηγή στη Ραμάλα με γνώση για το συγκεκριμένο ζήτημα, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν προσπάθησαν να κανονίσουν μια συνομιλία μέσω τηλεφώνου μεταξύ των δύο ηγετών, όμως ο Αμπάς απέρριψε το αίτημα.

Παρά την άρνηση του Αμπάς και τη έντονη δυσαρέσκειά του για την ανοιχτή υποστήριξη της Ουάσινγκτον στο Ισραήλ, στον πόλεμο που διεξάγει κατά της Χαμάς, οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Παλαιστινίων και Αμερικανών αξιωματούχων παραμένουν ανοιχτοί, όπως υποστηρίζει το ισραηλινό δίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης των Παλαιστινίων είχε νωρίτερα ακυρώσει τη συμμετοχή του στην προγραμματισμένη για την Τετάρτη τετραμερή Σύνοδο στο Αμμάν της Ιορδανίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολύνεκρη έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας, την οποία οι Παλαιστίνοι αποδίδουν σε ισραηλινό χτύπημα. Τελικά η σύνοδος που θα λάμβανε χώρα με τη συμμετοχή του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, του Αιγύπτιου ομολόγου του, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και του Ιορδανού βασιλιά Αμπντάλα Β’ δεν πραγματοποιήθηκε.

protothema.gr