Weather Icon

Ουζάι Μπουλούτ στο Gatestone Institute: Χαμάς: Γενοκτονικό μίσος και τζιχάντ εναντίον όλων των «άπιστων»

Ουζάι Μπουλούτ στο Gatestone Institute: Χαμάς: Γενοκτονικό μίσος και τζιχάντ εναντίον όλων των «άπιστων»

Γράφει η Ουζάι Μπουλούτ / Gatestone Institute

Στις 7 Οκτωβρίου, η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς ξεκίνησε θανατηφόρες επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

Οι τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας. Δολοφόνησαν εκατοντάδες πολίτες, πήραν ομήρους (συμπεριλαμβανομένων παιδιών και ηλικιωμένων), αποκεφάλισαν μωρά, έκαψαν ζωντανούς ανθρώπους, πυροβόλησαν παιδιά μπροστά στους γονείς τους, πυροβόλησαν γονείς μπροστά στα παιδιά τους και εκτόξευσαν χιλιάδες ρουκέτες και πύραυλους σε μια χώρα μικρότερη από Νιου Τζέρσεϊ (περίπου 22.000 km 2 ). Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Χαμάς έχει σκοτώσει περισσότερους από 1.400 ανθρώπους στο Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου, τραυμάτισε περισσότερους από 4.200 ανθρώπους και απήγαγε 199 ομήρους που μεταφέρθηκαν σε άγνωστες τοποθεσίες στη Γάζα. Εκατοντάδες παραμένουν αγνοούμενοι.

Η Χαμάς, μια τζιχαντιστική οργάνωση, έχει ένα καταστατικό που ζητά την εξάλειψη του Ισραήλ και την εξόντωση του εβραϊκού λαού. Οι ΗΠΑ, η ΕΕ και πολλές άλλες χώρες έχουν χαρακτηρίσει τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση.

Η Χαμάς κυβερνά τη Γάζα, όπου εκδίωξε βίαια την οριακά λιγότερο εξτρεμιστική Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) το 2007. Από την άνευ όρων αποχώρηση του Ισραήλ το 2005 από τη Γάζα , όπου οι Εβραίοι διέμεναν για χιλιετίες, το Ισραήλ έχει υποστεί σημαντική βία και τρομοκρατία από τους Παλαιστίνιους Άραβες. Λιγότερο από δύο χρόνια μετά την αποχώρηση του Ισραήλ, η Χαμάς το 2007 κατέλαβε βίαια τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας, εκτινάσσοντας κατά καιρούς μέλη της PLO από τους τελευταίους ορόφους υψηλών κτιρίων.

Παρόλο που δεν υπάρχουν πλέον Εβραίοι στη Λωρίδα της Γάζας, αυτό δεν είναι αρκετό για τη Χαμάς. Με την υποστήριξη του Ιράν, της Τουρκίας και του Κατάρ , η Χαμάς είναι τώρα η κύρια οργάνωση που διαπράττει τρομοκρατικές επιθέσεις σε στόχους αμάχων σε ολόκληρο το Ισραήλ. Στις 7 Οκτωβρίου, η Χαμάς παραβίασε το φράγμα ασφαλείας του Ισραήλ στα σύνορα της Γάζας με εκρηκτικά και μπουλντόζες και χιλιάδες τρομοκράτες της Χαμάς ξεχύθηκαν στο Ισραήλ, ξεκινώντας έναν τεράστιο πόλεμο.

Η επιθετικότητα της Χαμάς κατά του Ισραήλ δεν είναι μια διαμάχη για γη ή «οικισμούς». Για τη Χαμάς και πολλούς Παλαιστίνιους, ολόκληρο το Ισραήλ είναι ένας μεγάλος οικισμός που πρέπει να ξεριζωθεί από τις ρίζες και να εξαλειφθεί. Οι επιθέσεις της Χαμάς κατά των Ισραηλινών είναι απλώς μια έκφραση γενοκτονικού μίσους και βίαιης τζιχάντ εναντίον του εβραϊκού λαού. Ο Δρ. Meir Litvak, ανώτερος λέκτορας στο Τμήμα Ιστορίας Μέσης Ανατολής και Αφρικής του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, σημείωσε :

«Σε πολλές από τις δημοσιεύσεις της η Χαμάς χρησιμοποιεί σκληρούς υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τους Εβραίους, που συχνά λαμβάνονται από το Κοράνι, όπως «αιμοφόρες», «αδελφοί πιθήκων», «δολοφόνοι των προφητών», «ανθρώπινα γουρούνια» και πολεμοκάπηλοι «οι απόγονοι της προδοσίας και της απάτης», «χασάπηδες». Είναι ένας «καρκίνος που εξαπλώνεται» στη γη της Παλαιστίνης, «απειλώντας ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο». «Διαδίδουν τη διαφθορά» στη χώρα του Ισλάμ. «Ο δόλος και η τοκογλυφία είναι σφραγισμένα στη φύση τους» και είναι όλοι «κλέφτες, μονοπωλητές και τοκογλύφοι».

«Σχεδόν κάθε τεύχος του οργάνου της Χαμάς, Filastin al-Muslima περιέχει άρθρα που απαριθμούν τις κακές πράξεις και τον χαρακτήρα των Εβραίων με βάση μια ανάλυση και ερμηνευτές συγκεκριμένων σούρων (κεφαλαίων) από το Κοράνι…

«Η αντίληψη της σύγκρουσης ως θρησκευτικής φέρνει τη Χαμάς να υποστηρίζει τον τζιχάντ (ιερό πόλεμο) ως τον μόνο τρόπο για την καταπολέμηση των Εβραίων».

Εν τω μεταξύ, η παλαιστινιο-αραβική ηγεσία έχει απορρίψει προσφορές για ένα παλαιστινιακό κράτος τουλάχιστον έξι φορές τα τελευταία 90 χρόνια, χωρίς να έχει τόσο μεγάλη αντιπροσφορά: το 1937, το 1947, το 1967, το 2000, το 2008 και το 2020. Όλες οι προσφορές έγιναν από τους Εβραίους ή έγιναν αποδεκτά από τους Εβραίους. Πολλοί Παλαιστίνιοι δεν θέλουν πραγματικά ένα κράτος: θέλουν απλώς να καταστρέψουν το Ισραήλ.

Τα Ηνωμένα Έθνη, το 1947, πρότειναν ένα σχέδιο για τη διαίρεση του δυτικού τμήματος του εδάφους της Βρετανικής Εντολής για την Παλαιστίνη σε δύο τμήματα: ένα ανεξάρτητο εβραϊκό κράτος και ένα ανεξάρτητο αραβικό κράτος. Ενώ οι Εβραίοι ηγέτες αποδέχθηκαν το σχέδιο, οι Άραβες ηγέτες το αντιτάχθηκαν σθεναρά. Την ημέρα που το Ισραήλ κήρυξε την ανεξαρτησία του, στις 15 Μαΐου 1948, πέντε αραβικές χώρες εισέβαλαν σε αυτό για να προσπαθήσουν να το σκοτώσουν κατά τη γέννησή του: Αίγυπτος, Ιορδανία, Λίβανος, Συρία και Ιράκ.

Ο λόγος για την τρέχουσα παλαιστινιο-αραβική ανιθαγένεια είναι οι δικοί τους πολιτικοί ηγέτες που έχουν απορρίψει όλες αυτές τις προσφορές και αντ’ αυτού επέλεξαν τον πόλεμο και την τρομοκρατία αντί της ειρηνικής συνύπαρξης.

Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ, οι μουσουλμάνοι φανατικοί εξακολουθούν να ελπίζουν να το καταστρέψουν . Το Κέντρο για τη Μελέτη του Πολιτικού Ισλάμ Διεθνούς σημειώνει :

«Ανεξάρτητα από το όνομα της ομάδας — Χαμάς, Μπόκο Χαράμ, Ισλαμική Τζιχάντ, Ισλαμικό Κράτος (IS) κ.λπ. — η πηγή των ιδεών τους, συμπεριλαμβανομένου του Εβραϊκού μίσους, και το εγχειρίδιο των πράξεών τους, είναι πάντα η ίδια και ήταν τα τελευταία 1400 χρόνια – το πρωταρχικό ισλαμικό δόγμα, παρμένο από το Κοράνι, το Χαντίθ (παραδόσεις του Μωάμεθ) και τη Σίρα (βιογραφία του Μωάμεθ).

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα από αυτά τα κείμενα:

«Πολεμήστε αυτούς που δεν πιστεύουν στον Αλλάχ ή στην Εσχάτη Ημέρα και που δεν θεωρούν παράνομο αυτό που ο Αλλάχ και ο Αγγελιοφόρος Του έχει κάνει παράνομο και που δεν υιοθετούν τη θρησκεία της αλήθειας από εκείνους στους οποίους δόθηκε η Γραφή – [πολεμήστε] μέχρι να δώστε τη τζίζια πρόθυμα όσο είναι ταπεινωμένοι». ( Κοράνι 9:29 Διεθνής Μετάφραση Σαχίχ)

«Αλήθεια, όσοι δεν πίστεψαν [στη θρησκεία του Ισλάμ, στο Κοράνι και στον Προφήτη Μωάμεθ] από τους ανθρώπους της Γραφής [Εβραίους και Χριστιανούς] και τον Αλ-Μουσρικούν θα μείνουν στη Φωτιά της Κόλασης. Είναι τα χειρότερα πλάσματα. ” ( Κοράνι 98:6 Διεθνής Μετάφραση Σαχίχ)

“(Θυμήσου) όταν ο Κύριός σου ενέπνευσε τους αγγέλους… “Θα ρίξω τρόμο στις καρδιές εκείνων που δεν πιστεύουν. Γι’ αυτό χτυπήστε τα κεφάλια τους και κόψτε κάθε άκρη του δακτύλου τους.” ( Κοράνι 8:12)

Οι ισλαμιστές σε όλο τον κόσμο δεν κρύβουν καν τις τζιχαντιστικές τους φιλοδοξίες, οι οποίες, κατά την άποψή τους, είναι θεϊκές. Σύμφωνα με τον Robert Spencer:

«Μια επιζών από μια μουσουλμανική συμμορία βιασμών στο Ηνωμένο Βασίλειο είπε ότι οι βιαστές της θα της παρέθεταν το Κοράνι και πίστευε ότι οι πράξεις τους δικαιολογούνταν από το Ισλάμ.

«Το Κοράνι διδάσκει ότι οι άπιστες γυναίκες μπορούν νόμιμα να ληφθούν για σεξουαλική χρήση (πρβλ. την επιτρεπόμενη σύλληψή του για έναν άνδρα «αιχμάλωτους του δεξιού χεριού», 4:3, 4:24, 23:1-6, 33: 50, 70:30).

Στις 7 Οκτωβρίου, όταν πραγματοποιήθηκε μια μαζική διαδήλωση υπέρ της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη, οι συμμετέχοντες φώναξαν «Khaybar Khaybar ya yahud». Είναι ο πρώτος στίχος ενός τζιχαντιστικού τραγουδιού και αναφέρεται σε μια μουσουλμανική σφαγή Εβραίων το 628 Κ.Χ., στην πόλη Khaybar στη βορειοδυτική Αραβία (τώρα Σαουδική Αραβία), όπου ο στρατός του προφήτη του Ισλάμ Μωάμεθ σφαγή του εβραϊκού πληθυσμού του Khaybar.

Ο πλήρης στίχος είναι: “Khaybar Khaybar ya yahud, jaish Muhammad soufa ya’oud.” Μεταφράζεται σε «Khaybar Khaybar, ω Εβραίοι, ο στρατός του Μωάμεθ θα επιστρέψει».

Εν τω μεταξύ, ένας τζιχαντιστής ιεροκήρυκας στην Τουρκία, ο Abu Hanzala (γνωστός και ως Halis Bayancuk), ενέκρινε τις επιθέσεις της Χαμάς και κάλεσε για την καταστροφή των Εβραίων, ενώ τους αποκαλούσε «πίθηκους» και «γουρούνια». Οι ισλαμικές γραφές κάνουν το ίδιο.

Αυτό το δολοφονικό μίσος δεν στοχεύει αποκλειστικά τους Εβραίους. Οι ισλαμικές θρησκευτικές πηγές αναφέρονται σε μεγάλο βαθμό σε όλους τους μη μουσουλμάνους (καφίρηδες/άπιστους) με μίσος και απανθρωποποίηση.

Ο Δρ Μπιλ Γουόρνερ περιγράφει λεπτομερώς πώς οι ισλαμικές γραφές αναφέρονται στον «καφίρ»:

“Το Κοράνι ορίζει τον καφίρ και λέει ότι ο καφίρ μισείται (40:35), χλευάζεται (83:34), τιμωρείται (25:77), αποκεφαλίζεται (47:4), μπερδεύεται (6:25), συνωμοτεί εναντίον ( 86:15), τρομοκρατημένος (8:12), εξολοθρεύτηκε (6:45), σκοτώθηκε (4:91), σταυρώθηκε (5:33), έκανε πόλεμο εναντίον (9:29), αδαής (6:111), κακό (23:97), ντροπιασμένος (37:18), καταραμένος (33:60), κλεμμένος από (Μπουχάρι 5,59,537), βιασμένος (Ishaq 759) και ένας μουσουλμάνος δεν είναι φίλος του κάφρου (3:28).

“Οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι είναι άπιστοι, αλλά και οι άπιστοι είναι κάφροι. Οι πολυθεϊστές είναι Ινδουιστές, αλλά είναι επίσης καφίρ. Οι όροι άπιστος και πολυθεϊστής είναι θρησκευτικές λέξεις. Μόνο η λέξη “καφίρ” δείχνει την κοινή πολιτική αντιμετώπιση Χριστιανών, Εβραίων, Ινδουιστών , βουδιστής, ανιμιστής, άθεος και ανθρωπιστής».

Εν τω μεταξύ, ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει υποστηρίξει την τζιχάντ πολλές φορές. Μετά την προσευχή της Παρασκευής σε ένα τζαμί της Κωνσταντινούπολης τον Οκτώβριο του 2019, για παράδειγμα, ο Ερντογάν είπε στους εκκλησιαστές :

“Ο Θεός μας μάς διατάζει να είμαστε βίαιοι απέναντι στους κουφάρ [άπιστους/άπιστους]. Ποιοι είμαστε; Η ummah [έθνος] του Μωάμεθ. Έτσι [ο Αλλάχ] μας διατάζει επίσης να είμαστε ελεήμονες ο ένας με τον άλλον. Έτσι θα είμαστε ελεήμονες με τον καθένα άλλο. Και θα είμαστε βίαιοι στους κουφάριους».

Το 2018, ο Ερντογάν έγραψε στο Twitter:

«Υπενθύμιση στον Νετανιάχου: Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και οι Παλαιστίνιοι δεν είναι τρομοκράτες».

Αφού ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ το 2017, ο Ερντογάν είπε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Άγκυρα:

«Όσοι νομίζουν ότι είναι οι ιδιοκτήτες της Ιερουσαλήμ σήμερα δεν θα μπορέσουν να βρουν δέντρα να κρυφτούν πίσω αύριο».

Ο Ερντογάν αναφερόταν σε ένα χαντίθ (ένα υποτιθέμενο ρητό του προφήτη του Ισλάμ, Μωάμεθ) σχετικά με την Ημέρα της Κρίσης :

«Ο Αμπού Χουράιρα ανέφερε ότι ο Αγγελιοφόρος του Αλλάχ (sall Allaahua layhiwa sallam) είπε: Η τελευταία ώρα δεν θα ερχόταν αν δεν πολεμήσουν οι Μουσουλμάνοι εναντίον των Εβραίων και οι Μουσουλμάνοι θα τους σκότωναν μέχρι οι Εβραίοι να κρυφτούν πίσω από μια πέτρα ή ένα δέντρο και μια πέτρα. ή ένα δέντρο θα έλεγε: Μουσουλμάνος, ή ο υπηρέτης του Αλλάχ, υπάρχει ένας Εβραίος πίσω μου· έλα να τον σκοτώσεις· αλλά το δέντρο Γκαρκάντ δεν θα έλεγε, γιατί είναι το δέντρο των Εβραίων».

Ο Ναζίφ Γιλμάζ, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Παιδείας, έγραψε στο Twitter στις 11 Οκτωβρίου, απειλώντας τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου: “Μια μέρα θα πυροβολήσουν και εσένα. Θα πεθάνεις”.

Η ισλαμιστική κυβέρνηση της Τουρκίας — και του Ιράν και του Κατάρ — αποτελούν εδώ και χρόνια σωσίβιο για τους τζιχαντιστές της Χαμάς.

Αυτός ο συγγραφέας ανέφερε τον Ιανουάριο:

“Η κυβέρνηση της Τουρκίας επιτρέπει με υπερηφάνεια τη Χαμάς στις στρατιωτικές και οικονομικές της προσπάθειες. Οι τρομοκράτες της στη συνέχεια σχεδιάζουν επιθέσεις και σκοτώνουν Ισραηλινούς σε μια προσπάθεια να καταστρέψουν το εβραϊκό κράτος. Αυτοί οι τρομοκράτες απολαμβάνουν το προνόμιο της τουρκικής υπηκοότητας, υιοθετώντας τουρκικά ονόματα, ταξιδεύουν διεθνώς με τα τουρκικά διαβατήριά τους, ανοίγοντας τουρκικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, λειτουργούν υπό την κάλυψη τουρκικών εταιρειών ή γραφείων και ξεπλένουν εκατομμύρια δολάρια. Οι ηγέτες της Χαμάς γίνονται δεκτοί από τον Πρόεδρο της Τουρκίας σε επίσημες συναντήσεις μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου και μιλούν σε συνέδρια για την κυβέρνηση της Τουρκίας πάρτι .”

Οι ισλαμιστές δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν το γεγονός ότι οι Εβραίοι, οι οποίοι σύμφωνα με τις ισλαμικές γραφές υποτίθεται ότι είναι ντιμί (δεύτερης κατηγορίας, «ανεκτοί» υπήκοοι ενός ισλαμικού κράτους) μόνο, τώρα έχουν και πάλι κυρίαρχο κράτος στην πατρίδα τους, το Ισραήλ και είναι ικανός για αυτοάμυνα.

Αυτή είναι η κύρια στάση του πολιτικού Ισλάμ απέναντι στην εβραϊκή πολιτεία και κυριαρχία. Το πολιτικό Ισλάμ έχει την ίδια υπεροχή και μίσος απέναντι στους άλλους μη μουσουλμάνους. Είναι επομένως ζωτικής σημασίας να αναφερθούμε και να μιλήσουμε για την πηγή της βίαιης τζιχάντ: το ισλαμικό πολιτικό δόγμα.

Όπως επισημαίνει επίσης το Centre for the Study of Political Islam International , μόλις γίνει κατανοητό, μπορούν να προβλεφθούν πιθανές μελλοντικές επιθέσεις και σφαγές και να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων. Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, το δόγμα δεν είναι ακόμη γνωστό σε αρκετό κόσμο. Ίσως πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να είναι παρόμοια με άλλες θρησκείες, μόνο στα αραβικά.

Το κύριο πρόβλημα, επομένως, είναι ότι μέχρι να γίνει κατανοητή η βασική αιτία των τζιχαντιστικών σφαγών και καταχρήσεων κατά μη μουσουλμάνων, αυτές οι επιθέσεις είναι πιθανό να συνεχιστούν και να δικαιολογηθούν από ανθρώπους που μπορεί να μην ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε, αλλά δεν ξέρουν. ότι δεν ξέρουν.

Το Ιράν, το Κατάρ και η Τουρκία — τα “κεφάλια του φιδιού” — δεν πρέπει να τους επιτραπεί να πάρουν πάσο. Όλοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Οι ΗΠΑ θα πρέπει να μεταφέρουν την αεροπορική τους βάση στο Κατάρ στον πραγματικό τους σύμμαχο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Χαμάς είναι πρόβλημα όχι μόνο για τους Ισραηλινούς και τους Εβραίους. Ο Ραβίνος Λόρδος Τζόναθαν Σακς είπε : «Το μίσος που ξεκινά από τους Εβραίους δεν τελειώνει ποτέ με τους Εβραίους». Η Χαμάς είναι μέρος ενός προβλήματος της παγκόσμιας τζιχάντ που απειλεί παντού αθώες ανθρώπινες ζωές, καθώς και την πολιτιστική και πνευματική ποικιλομορφία του πολιτισμού.

Όπως το έθεσε ο Andrew McCarthy, συγγραφέας και εισαγγελέας του « Τυφλού Σεΐχη », Omar Abdel Rahman, ο οποίος σχεδίασε τη βομβιστική επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου το 1993 : «Πόλεμος των τζιχαντιστών εναντίον του Ισραήλ: Είναι ο λόγος που υπάρχει η Χαμάς».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube