Weather Icon

ΟSINT: Εμβέλεια όπλων και τοποθεσία των Αμερικανικών Μονάδων Μάχης Αεροπλανοφόρων έναντι της Χαμάς και της Χεσμπολάχ

ΟSINT: Εμβέλεια όπλων και τοποθεσία των Αμερικανικών Μονάδων Μάχης Αεροπλανοφόρων έναντι της Χαμάς και της Χεσμπολάχ

Χωριανόπουλος Άγγελος

Δεδομένα γεωεντοπισμού ”Ομάδας Κρούσης Αεροπλανοφόρων” των ΗΠΑ στις 13 Οκτωβρίου. Το CVN-78 εξακολουθούσε να επιχειρεί Νοτιοδυτικά της Κύπρου μαζί με το USS Normandy (κλάσης Tico) καθώς και ενδεχομένως με το αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke.

Η θέση του USS Gerald R. Ford χρησιμεύει για επιχειρήσεις κρούσης έναντι επίγειων στόχων από εναέρια μέσα τύπου F-18. Το Ισραήλ (συμπεριλαμβανομένης της Γάζας και της Δυτικής Όχθης) και ο Λίβανος βρίσκονται σε πολύ μεγάλο βαθμό εντός της εμβέλειας των F-18, ειδικά εφόσον υπάρχει και υποστήριξη τάνκερ. Η ενδεχόμενη εμπλοκή της Χεσμπολάχ μέσω χρήσης ιρανικών τακτικών βαλλιστικών πυραύλων μπορεί να ιχνηλατηθεί και να απαντηθεί από τις αμερικάνικες δυνάμεις.

Με βάση τη θέση του CVN-78 και του CG-60, μπορούμε να εκτιμήσουμε την εμβέλεια του ραντάρ και για τα δύο πλοία για πιθανούς στόχους σε ύψος έως 100 χιλιομέτρων. Αυτές οι αποστάσεις καλύπτουν κοντινά πλοία (10-100m), αεροσκάφη (1-10km) και βαλλιστικούς πυραύλους (100km).

Αεροσκάφος ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων και επιτήρησης Boeing P-8A “Poseidon” του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον αέρα πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο στα νοτιοδυτικά της Κύπρου, γεγονός που πιθανότατα υποδηλώνει ότι κάποιο είδος ανθυποβρυχιακών ασκήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη με την Ομάδα Κρούσης Αεροπλανοφόρων USS Gerald R. Ford (CSG-12) και άλλα πλοία επιφανείας του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κρήτη, Σούδα και Κύπρος τα σημεία ”κλειδιά” του Στρατηγικού Βάθους της πολεμικής διαδικασίας στην περιοχή.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube