Weather Icon
Ισραήλ , Λίβανος 10 Οκτωβρίου 2023

Ομοβροντία ρουκετών από τον Λίβανο στο Ισραήλ – Αντεπιτίθεται το πυροβολικό

Ομοβροντία ρουκετών από τον Λίβανο στο Ισραήλ – Αντεπιτίθεται το πυροβολικό

Φωτ. αρχείου: Shutterstock

Σειρήνες ηχούν στο βόρειο Ισραήλ

Αναφορές για ομοβροντία ρουκετών από τον νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο τρεις πηγές ασφαλείας. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι απαντά με πυρά πυροβολικού σε ρουκέτες που εκτοξεύονται από τον Λίβανο.

Πηγή ασφαλείας τόνισε ότι ο βομβαρδισμός έγινε από παλαιστινιακές φατρίες. Μια δεύτερη πηγή ανέφερε ότι βομβαρδισμοί έπληξαν τη νότια περιοχή από την οποία εκτοξεύτηκαν οι ρουκέτες. Σύμφωνα με ανάρτηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, σειρήνες ηχούν στο βόρειο Ισραήλ.

Το Ισραήλ «βομβάρδισε σημείο εξόδου από τη Γάζα»

Στο μεταξύ, το συνοριακό σημείο διέλευσης της Ράφα προς την Αίγυπτο, η μοναδική διέξοδος από τη Λωρίδα της Γάζας που δεν τελεί υπό τον έλεγχο του Ισραήλ, βομβαρδίστηκε τρεις φορές από την ισραηλινή αεροπορία τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανέφεραν σήμερα μία μη κυβερνητική οργάνωση και φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η παλαιστινιακή πλευρά του σημείου διέλευσης τέθηκε σήμερα στο στόχαστρο διακόπτοντας τη διέλευση οικογενειών προς και από τον παλαιστινιακό θύλακα που τελεί πλέον υπό την «πλήρη πολιορκία του Ισραήλ». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως «δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει σε αυτό το στάδιο» ότι διενήργησε τις επιδρομές. Η αιγυπτιακή ΜΚΟ «Sinai for Human Rights» διευκρίνισε πως το πλήγμα «προκάλεσε νέο κλείσιμο του σημείου διέλευσης».

Νωρίτερα, ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς τη νότια πόλη του Ισραήλ, Ασκελόν και τις κοινότητες που συνορεύουν με τη Γάζα. Μάλιστα, ρουκέτα της Χαμάς φέρεται να έπληξε το ξενοδοχείο Regina το οποίο βρίσκεται στην ακτή της Ασκελόν.

Πηγή: ΑΠΕ, Reuters, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube