ΗΠΑ , Ισραήλ 14 Οκτωβρίου 2023

Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν μονάδα πεζοναυτών για πιθανή αποστολή στο Ισραήλ

Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν μονάδα πεζοναυτών για πιθανή αποστολή στο Ισραήλ

Track USS Bataan (LHD-5) Current Position / Location – USS Bataan Military Ship Tracker – United States Navy

Πρόκειται για μια δύναμη δύο χιλιάδων ναυτών και πεζοναυτών

Η 26η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών, μια δύναμη ταχείας αντίδρασης ικανή να διεξάγει ειδικές επιχειρήσεις, προετοιμάζεται σε περίπτωση που διαταχθεί πιο κοντά στο Ισραήλ για να ενισχύσει τη στάση των ΗΠΑ εκεί, λένε πολλοί Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN.

Η μονάδα, η οποία βρίσκεται στο αμφίβιο πλοίο «USS Bataan», αποτελείται από περισσότερους από 2.000 πεζοναύτες και ναύτες και θα μπορούσε να υποστηρίξει μια εκκένωση μεγάλης κλίμακας. Δεν έχει δοθεί ακόμη τέτοια εντολή στη μονάδα αλλά αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας έχουν δηλώσει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες ότι το Πεντάγωνο θα είναι σε θέση να διοχετεύσει γρήγορα πρόσθετες δυνάμεις και μέσα στην περιοχή ανάλογα με τις ανάγκες.

Δεν έχει δοθεί ακόμη τέτοια εντολή στη μονάδα, ανέφεραν οι αξιωματούχοι. Ωστόσο, αξιωματούχοι της άμυνας έχουν δηλώσει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες ότι το Πεντάγωνο θα είναι σε θέση να εισρεύσει πρόσθετες δυνάμεις και πόρους στην περιοχή γρήγορα όπως χρειάζεται, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να πολεμά εναντίον της τρομοκρατικής ομάδας Χαμάς. 

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν την ομάδα κρούσης του αερομεταφορέα Ford στην ανατολική Μεσόγειο, ως επίδειξη αποτροπής εναντίον οποιωνδήποτε ομάδων ή εθνών που μπορεί να μπουν στον πειρασμό να μπουν στη σύγκρουση. 

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube