Weather Icon
Ισραήλ , Πακιστάν , Παλαιστίνη 20 Οκτωβρίου 2023

Ο πακιστανικός στρατός στηρίζει τους Παλαιστινίους στον πόλεμο Χαμάς – Ισραήλ

Ο πακιστανικός στρατός στηρίζει τους Παλαιστινίους στον πόλεμο Χαμάς – Ισραήλ

Ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν δήλωσε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 ότι το Ισλαμαμπάντ θα συνεχίσει να στηρίζει τους Παλαιστίνιους στον αγώνα τους να τερματίσουν την «παράνομη κατοχή των εδαφών τους και των ιερών τόπων των μουσουλμάνων».

«Ο παλαιστινιακός λαός έχει την αδιαμφισβήτητη διπλωματική, ηθική και πολιτική υποστήριξη του πακιστανικού έθνους και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη στάση αρχών των αδελφών μας για διαρκή επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος και τερματισμό της παράνομης κατοχής των εδαφών τους και των ιερών τόπων των μουσουλμάνων », είπε ο στρατηγός Asim Munir μιλώντας σε συναντήσεις διοικητών σώματος στο αρχηγείο του στρατού στη βορειοανατολική πόλη της φρουράς Rawalpindi.

Η συνάντηση των διοικητών εξετάστηκε “με ανησυχία για τις εξελίξεις στον πόλεμο Γάζας-Ισραήλ και για το τεράστιο ανθρώπινο κόστος που επιβάλλεται στους αθώους πολίτες λόγω της δυσανάλογης χρήσης βίας από το Ισραήλ”, ανέφερε μια δήλωση από την πτέρυγα ΜΜΕ του στρατού.

Η δήλωση του αρχηγού του στρατού συνέπεσε με την αυξανόμενη εσωτερική οργή και την εντεινόμενη διπλωματία του Ισλαμαμπάντ που επιδιώκει τον τερματισμό των δολοφονιών αμάχων στη Γάζα και τον εκτοπισμό Παλαιστινίων σε μεγάλη κλίμακα.

Μια μέρα νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν δήλωσε ότι το Ισλαμαμπάντ αποφάσισε να στείλει αμέσως ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, για να ανακουφίσει τα δεινά των Παλαιστινίων.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε ότι το Ισλαμαμπάντ συντονίζεται με την Παλαιστινιακή Εταιρεία Ερυθράς Ημισελήνου, τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ, την κυβέρνηση της Αιγύπτου και τις αποστολές του Πακιστάν στο εξωτερικό για να οριστικοποιηθούν οι τρόποι παράδοσης της βοήθειας.

Έντεκα ημέρες μετά τη σύγκρουση με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, οι βομβαρδισμοί και ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ συνεχίστηκαν, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να εκτοπιστούν – σχεδόν το ήμισυ του συνολικού πληθυσμού της Γάζας, σύμφωνα με την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

Οι μάχες ξεκίνησαν όταν η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ξεκίνησε την Επιχείρηση Al-Aqsa Flood, μια πολύπλευρη αιφνιδιαστική επίθεση που περιελάμβανε ένα μπαράζ εκτοξεύσεις ρουκετών και διεισδύσεις στο Ισραήλ από ξηρά, θάλασσα και αέρα. Ανέφερε ότι η εισβολή έγινε σε αντίποινα για την εισβολή στο τέμενος Αλ Άκσα και την αυξημένη βία από τους Ισραηλινούς εποίκους.

Στη συνέχεια, ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε την επιχείρηση «Σιδερένια ξίφη» εναντίον στόχων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η απάντηση του Ισραήλ επεκτάθηκε στη διακοπή της παροχής νερού και ηλεκτρισμού στη Γάζα, επιδεινώνοντας περαιτέρω τις συνθήκες διαβίωσης σε μια περιοχή που βρίσκεται υπό ακραία πολιορκία από το 2007.

Σύμφωνα με έναν ανεπίσημο απολογισμό, περισσότεροι από 2.800 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 750 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, ενώ ο αριθμός των νεκρών από τέτοιες ισραηλινές επιθέσεις στη Δυτική Όχθη έφτασε τους 60.

Τουλάχιστον 1.400 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί στη συνεχιζόμενη ένοπλη σύγκρουση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube