Ακολουθήστε μας

Video

Ο Χακάν Φιντάν κουνά το δάχτυλο στις ΗΠΑ και το Ισραήλ! Λάθος του Μπάιντεν να πάει στο Τελ Α Βιβ – Τα χειρότερα είναι μπροστά μας

Δημοσιεύτηκε στις

Την παρουσία Μπάιντεν στο Τελ Αβίβ εν μέσω του πολέμου και τη γενικότερη στάση της Δύσης απέναντι στο Ισραήλ επέκρινε απόψε σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι TRT, ο υπουργός Εξωτερικών της ΤουρκίαςΧακάν Φιντάν, λίγο πριν παραβρεθεί στο Κάιρο για τη σύνοδο την ηγετών για την ισραηλινο-παλαιστινιακή κρίση.

Ο Χακάν Φιντάν προσπάθησε να προσδιορίσει με μεγαλύτερη σαφήνεια τη θέση της Τουρκίας, μιας χώρας της Ανατολής, καθώς και το ρόλο που θέλει να διαδραματίσει η ίδια ως μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας.

Η Αμερική θα υποστεί συνέπειες

«Οι ΗΠΑ και ορισμένες άλλες χώρες δεν ενεργούν με στρατηγικό μυαλό. Η υποστήριξη του κράτους του Ισραήλ εμποδίζει τους Αμερικανούς πολιτικούς να ακολουθήσουν μια λογική πολιτική. Είναι μια κατάσταση που οδηγεί σε μεγάλο χύσιμο αίματος.

Το ό,τι πήγε ο Μπάιντεν εκεί, σε αυτές τις συνθήκες και κατά κάποιο τρόπο ενέκρινε την καταστροφή στη Γάζα, θα καταγραφεί από την ιστορία. Οι χώρες της περιοχής το βλέπουν αυτό, οι μουσουλμανικές κοινότητες το βλέπουν αυτό, οι δυτικές κοινότητες το βλέπουν αυτό. Δεν αποτελεί έκπληξη για πολλούς ανθρώπους, αλλά αναδεικνύει μια αντίληψη που μπορεί να έχει πολύ πολύ-επίπεδες συνέπειες για την Αμερική».

 

ΗΠΑ και Ισραήλ ακολουθούν το δρόμο προς την άβυσσο

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι με την άνευ όρων υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, το Ισραήλ πέτυχε πολλές προσωρινές νίκες, αλλά ποτέ δεν έχει επιτύχει τη μόνιμη ασφάλεια και ειρήνη, χάνοντας σε κάθε κρίση περισσότερους πολίτες και στρατιώτες από την προηγούμενη.

«Παρά τους ολοένα αυξανόμενους μηχανισμούς ασφαλείας, παρά τη βοήθεια, παρά τα οπλικά συστήματα που έχουν αναπτυχθεί, παρά τις ανώτερες τεχνολογίες, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα μόνιμη ασφάλεια. Δεν μπορείς να ξέρεις ποιος θα επιτεθεί και πότε. Γιατί; Επειδή έχετε καταλάβει τη γη κάποιου άλλου και δεν έχετε λύσει αυτό το πρόβλημα.

Η προσωρινή αίσθηση της νίκης που επιτυγχάνεται νικώντας και συντρίβοντας έναν αντίπαλο, σου δίνει μακροπρόθεσμα μια αίσθηση ασφάλειας και ειρήνης. Υπάρχει ένα μεγάλο ψέμα εδώ, ένα μεγάλο ψέμα που λέγεται στον ισραηλινό λαό.

Θέλω να πω, από άποψη τακτικής, γίνονται τόσα εξαιρετικά βήματα, αλλά στρατηγικά ο δρόμος που ακολουθούν είναι ο δρόμος προς την άβυσσο».

Αυτή η κρίση είναι διαφορετική – Αποδείχθηκαν λάθος οι πολιτικές Ισραήλ

«Αυτή η κρίση είναι διαφορετική από τις προηγούμενες», είπε ο Χακάν Φιντάν, «επειδή το Ισραήλ ενεργεί κυρίως εκδικητικά. Επιδιώκει τα αντίποινα. Η σημερινή κρίση στην πραγματικότητα είναι μια κρίση που πολλοί κύκλοι την έβλεπαν να έρχεται, αλλά την κουκούλωναν. Οι επιθέσεις της Χαμάς που ξεκίνησαν στις 7 Οκτωβρίου απέδειξαν στην πραγματικότητα ότι οι πολιτικές του Ισραήλ στην περιοχή είναι λανθασμένες».

Οι επαφές με Ισραήλ συνεχίζονται

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι το όραμα του Τούρκου προέδρου και η πολιτική που έχουν αναπτύξει είναι ουσιαστικά ο τερματισμός των συγκρούσεων, αποτρέποντας την ανθρώπινη τραγωδία, και σε επόμενο στάδιο, η προσπάθεια να ανοιχτεί ο δρόμος για την ειρήνη.

Αν και αντίθετοι με τις πολιτικές και τις πρακτικές του Ισραήλ και τις διώξεις του άμαχου πληθυσμού, ο Φιντάν δήλωσε πεπεισμένος ότι υπάρχει πεδίο μεσολάβησης.

«Οι επαφές με όλες τις παλαιστινιακές ομάδες, τις πολιτικές δομές και ομάδες στο Λίβανο, την Αίγυπτο, την Ιορδανία και τους διάφορους πολιτικούς και δημόσιους φορείς στο Ισραήλ πρέπει να συνεχιστούν. Από αυτή την άποψη, δεν έχουμε πρόβλημα όσον αφορά τις επαφές.

Μια από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες του προέδρου μας είναι ότι αν υπάρχει ένα βήμα που μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε τη σκληρότητα, το αίμα και τα δάκρυα παίζοντας το ρόλο του διαμεσολαβητή, θα το κάνουμε χωρίς κανένα δισταγμό».

Θα μπορούσε η Τουρκία να γίνει εγγυήτρια

Ο Χακάν Φιντάν αποσαφήνισε την πρόταση περί εγγυητριών χωρών, σημειώνοντας ότι οι χώρες της περιοχής θα πρέπει να βάλουν το χέρι τους στη φωτιά μαζί με τους Παλαιστίνιους.

«Είναι ένα σύστημα εγγυήσεων, που θα εγγυάται την τήρηση της επιτευχθείσας συμφωνίας και θα τονίζει ότι οι χώρες και οι λαοί τους θα συμβάλουν επίσης σε αυτή τη συμφωνία. Ομοίως, πρέπει να υπάρξουν εγγυητές κι από την ισραηλινή πλευρά.

Σε περίπτωση που οι υπόλοιποι φίλοι μας στην περιοχή το κρίνουν σκόπιμο, νομίζω ότι μπορούμε να διαδραματίσουμε έναν ρόλο σε αυτό το ζήτημα. Φυσικά, είναι απαραίτητο να δούμε ποιος θα μεσολαβήσει από την ισραηλινή πλευρά και ποιοι θα είναι οι εγγυητές».

Η λύση τα 2 κράτη

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας έκανε λόγο πάλι για ένα μεγάλο ψέμα που αναπαράγεται στη Δύση σχετικά με τα προβλήματα της Μέσης Ανατολής.

«Υπάρχει ένα μεγάλο ψέμα που εφαρμόζεται συστηματικά εδώ, και αυτό το ψέμα πρέπει τώρα να εκφραστεί ανοιχτά και η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει πραγματικά την ευθύνη για το ζήτημα αυτό και να καταστήσει δυνατή τη λύση των δύο κρατών. Διαφορετικά, αυτή η κρίση είναι μεγαλύτερη από την κρίση του 2014μεγαλύτερη από του 2009 και η επόμενη κρίση θα είναι μεγαλύτερη από τη σημερινή.

Επειδή βλέπουμε ότι τρεις χώρες στην περιοχή, ιδίως η Αίγυπτος, η Ιορδανία και ο Λίβανος, κινδυνεύουν με αποσταθεροποίηση. Ως Τουρκία, εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην αποσταθεροποίηση αυτών των χωρών».

Το σενάριο είναι πολύ άσχημο

Ο Χακάν Φιντάν προέβλεψε άσχημες εξελίξεις, αν δεν υπάρξει σύντομα ειρήνη.

«Πραγματικά, (το σενάριο) είναι πολύ κακό. Γνωρίζουμε την εναλλακτική λύση, γνωρίζουμε τους δρώντες, γνωρίζουμε τις συμπεριφορές τους, γνωρίζουμε τις ικανότητές τους και γνωρίζουμε τι είδους κρίσεις θα προκύψουν άμεσα από την πυροδότηση. Η εναλλακτική λύση είναι πολύ κακή. Αν δεν πάμε στην ειρήνη, αν δεν προτιμήσουμε μια μόνιμη ειρήνη, μας περιμένει ένας μόνιμος πόλεμος και μια αστάθεια στην περιοχή. Πιστεύουμε λοιπόν ότι αυτό είναι ένα σενάριο που κανείς δεν θα προτιμούσε.

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ομάδων, ιδίως από το Ιράν, άλλες ομάδες από το Ιράκ, πολιτοφυλακές στη Συρία και την Υεμένη, οι οποίες είναι έτοιμες να γίνουν πιθανά μέρη σε αυτό το γεγονός».

Σχετικά με τη σύνοδο κορυφής στο Κάιρο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα στο τέλος της ημέρας, να προκύψει μία ατμόσφαιρα και μία βάση για διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε μια λύση δύο κρατών και η οποία θα αναγνωρίζει τα νόμιμα δικαιώματα των Παλαιστινίων.

«Υποστηρίζουμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες και την πρόοδο», είπε.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Είναι ο άγνωστος Χ, αλλά φυσικό πρόσωπο που βοηθάει στην παραγωγή ειδήσεων στο Geopolitico.gr, αλλά και τη δημιουργία βίντεο στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως ανθρώπινο αλγόριθμο λόγω του όγκου των δεδομένων και πληροφοριών που αφομοιώνει καθημερινώς. Είναι καταδρομέας με ειδικότητα Χειριστή Ασυρμάτων Μέσων.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Μας το έκρυβαν από το 1963 όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις – Έγγραφα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Σε τρομερές αποκαλύψεις προέβη ο Γιώργος Ανθρακεύς, νομικός του ευρωπαϊκού δικαίου.

Δημοσιεύτηκε

στις

Γεώργιος Ανθρακεύς

Το δίκαιο της θάλασσας για τις οικονομικές ζώνες του 1982 στο Μοντέγκο Μπέι είναι και ευρωπαϊκό δίκαιο, οπότε οι όποιες διαφορές με την Τουρκία, αν θα πάμε σε δικαστήριο, αυτό πρέπει να είναι το ευρωπαϊκό δικαστήριο του Λουξεμβούργου.

Σε τρομερές αποκαλύψεις προέβη ο Γιώργος Ανθρακεύς, νομικός του ευρωπαϊκού δικαίου.

Η συμφωνία σύνδεσης ΕΟΚ – Τουρκίας του 1963 είναι ευρωπαϊκό δίκαιο από τον Δεκέμβριο της δωδεκάτης Σεπτεμβρίου του 1977 (12.09.1977) όπου πήρε ΦΕΚ των ευρωπαϊκών κοινοτήτων και αναγνωρίζει επίσημα και η ίδια η Τουρκία την αρμοδιότητα του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Λουξεμβούργου. Σε αυτό, προβλέπεται ρητώς η όποια δικαστική επίλυση διαφοράς να λαμβάνεται στο Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Επίσης, η Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας του 1982 κατέστη ευρωπαϊκό δίκαιο από την 23 Ιουνίου 1998, όπου και πήρε ΦΕΚ των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Στην πέμπτη σελίδα πριν το τέλος του κειμένου ορίζεται ρητώς ότι το ζήτημα των αλιευτικών πόρων αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΕ.

Σε περίπτωση μη συμμετοχής της ΕΕ σε διαδικασία οριοθέτησης θαλάσσιας ζώνης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας τότε η διαδικασία αυτή μπορεί να καταστεί ακυρώσιμη λόγω και των δικαιωμάτων αρμοδιότητας και της ΕΕ. Για την Τουρκία το κείμενο αποτελεί κοινοτικό κεκτημένο και βασική προϋπόθεση εισδοχής στην ΕΕ, η τήρηση της Σύμβασης για το δίκαιο της θάλασσας ως ευρωπαϊκό πλέον δίκαιο.

Προτείνονται δύο εφικτές νομικές εκδοχές μεταξύ Ελλάδος Και Κύπρου για οριοθέτηση ΑΟΖ όπου προβλέπονται ρητώς στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

1. Άρθρο 273 Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

“Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο είναι αρμόδιο επί οποιασδήποτε διαφοράς μεταξύ των κρατών μελών, συναφούς με το αντικείμενο των Συνθηκών, αν η διαφορά αυτή του υποβληθεί δυνάμει συνυποσχετικού”.

Παρατήρηση:

Συναφούς με το αντικείμενο των Συνθηκών σημαίνει να έχει καταστεί ενωσιακό δίκαιο με οποιανδήποτε τρόπο. Η Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας του 1982 έχει ισχύ ενωσιακού δικαίου από την 23 Ιουνίου 1998 και σαφώς η Ελλάδα και η Κύπρος το ζήτημα της οριοθέτησης ζώνης αλιείας μεταξύ τους μπορούν να το εντάξουν με συνυποσχετικό στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο.

2. Άρθρο 259 Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

“Κάθε κράτος μέλος δύναται να προσφύγει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, αν κρίνει ότι άλλο κράτος μέλος έχει παραβεί υποχρέωσή του εκ των Συνθηκών. Πριν ένα κράτος μέλος ασκήσει προσφυγή κατά άλλου κράτους μέλους, επικαλούμενο παράβαση υποχρεώσεως εκ των Συνθηκών, οφείλει να φέρει το ζήτημα στην Επιτροπή. Η Επιτροπή διατυπώνει αιτιολογημένη γνώμη επί του θέματος, αφού προηγουμένως παρέχει τη δυνατότητα στα ενδιαφερόμενα κράτη να προβούν κατ’ αντιδικία σε γραπτές ή προφορικές παρατηρήσεις. Αν η Επιτροπή δεν διατυπώνει γνώμη εντός τριών μηνών από της υποβολής της αιτήσεως, η προσφυγή δύναται να κατατεθεί στο Δικαστήριο και χωρίς τη γνώμη της Επιτροπής”.

Παρατήρηση:

Εάν η Ελλάδα αρνηθεί την υπογραφή συνυποσχετικού με την Κύπρο για παραπομπή της οριοθέτησης στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε η Κύπρος να προβεί κατά της Ελλάδας στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • Δείτε Ευρωπαϊκή Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας εδώ.
  • Δείτε την σύμβαση σύνδεσης μεταξύ της ΕΟΚ και της Τουρκίας (υπογράφηκε στην Άγκυρα, στις 12 Σεπτεμβρίου του 1963 εδώ.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Αποφασισμένος να συγκρουστεί με όλους ο Ερντογάν!

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή Skal Wars – Powered by XAK την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Δημοσιεύτηκε

στις

Σάββας Καλεντερίδης: Αυτό πρέπει να το έχει υπόψιν της η Ελλάδα. Αποφασισμένος να παίξει δυνατά και να συγκρουστεί με ΗΠΑ, Ισραήλ, Εβραίους, Σιωνιστές ο Ερντογάν. Δεν είναι δυνατόν να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με αυτόν και να περιμένεις και να υποχωρήσει κιόλας. Αποφύγετε στοχοποιήσεις προσώπων – Δεν υπάρχει απέναντι πλευρά του Αιγαίου. Υπάρχει το Αιγαίο με τα νησιά που είναι ελληνικά. Προσέξτε που μας πάνε. Μας κάνουν πλύση εγκεφάλου. Είναι μεγάλο πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία. Μας πετάνε προπαγάνδα και δεν σκεφτόμαστε.

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή Skal Wars – Powered by XAK την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Τα θέματα της εκπομπής

1. Ισχυρές ενδείξεις για μεγάλο κοίτασμα νοτιοδυτικά της Κρήτης | 02:40
2. Το πρόγραμμα ήλιος και η δημογραφική τραγωδία | 14:37
3. Ο Ελληνισμός στην Αλβανία σε στενωμπό – Τραγική ήττα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας | 17:07
4. Η τριμερής στη Νέα Υόρκη | 25:37
5. Αποφασισμένος να κοντραριστεί με όλους ο Ερντογάν | 32:50
6. Πότε θα χτυπήσει το Ισραήλ το Ιράν; Το σχέδιο, οι στόχοι και το timing της Ισραηλινής επίθεσης | 38:35
7. ΗΠΑ: Κακός χαμός με τις πρόωρες εκλογές στη Τζόρτζια – Οι εκλογές θα εξελιχθούν σε θρίλερ | 52:19
8. Ρωσία κατά ΗΠΑ για όσα γίνονται στην Κορέα – Θέλουν να ξεσπάσει άλλη μια φωτιά | 59:03

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Η φωνή της Αρμενίας: Αυτή είναι η ωμή αλήθεια

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η φωνή της Αρμενίας – Παρουσιάζει η Λιάναν Μανουκιάν
Ελληνόφωνο δελτίο ειδήσεων με την υποστήριξη της Δημόσιας Ραδιοφωνίας της Αρμενίας
Ενημέρωση στις 15 Οκτωβρίου 2024

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολιτική1 λεπτό πριν

Κυβερνητική παραδοχή: Τα βίντεο που εξέτασε η ΔΕΕ δεν ήταν πρωτογενή

Αμηχανία Μαρινάκη όταν ρωτήθηκε γιατί το USB έμεινε τόσο καιρό στο συρτάρι.

Οικονομία22 λεπτά πριν

Ελληνική Ένωση Αλουμινίου: Να συμπεριληφθεί το σκραπ αλουμινίου στα Στρατηγικά Αποθέματα της Ευρώπης

Οι επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη ανακυκλώνουν το σύνολο του παραγόμενου σκραπ αλουμινίου, εισάγοντας επιπλέον ποσότητες από το εξωτερικό.

Αναλύσεις37 λεπτά πριν

Τραμπ και Κίνα: Στρατηγική και … τζόγος

Το στοίχημα του Τραμπ είναι ότι οι ασιατικές χώρες θα επιλέξουν να επιστρέψουν στην αμερικανική αγκαλιά, αποκηρύσσοντας το Πεκίνο

Αναλύσεις52 λεπτά πριν

Τί θέλει να κάνει ο Τραμπ;

Παρέμβαση της Μαρίας Δελιβάνη-Νεγρεπόντη στον Flash 99,4 και τη Βασιλική Πολίτου

Ενδιαφέροντα1 ώρα πριν

Η Metα βάζει στοπ στο live streaming ανηλίκων στο Instagram

Οι κάτω των 16 ετών θα απαγορεύονται από τη χρήση της δυνατότητας Live του Instagram, εκτός εάν έχουν γονική άδεια....

Δημοφιλή