Weather Icon

Λεονταρισμοί στον τουρκικό Τύπο! Γενί Ακίτ: Αυτοί είναι οι τουρκικοί πύραυλοι που μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ

Λεονταρισμοί στον τουρκικό Τύπο! Γενί Ακίτ: Αυτοί είναι οι τουρκικοί πύραυλοι που μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ

Ενώ οι επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης συνεχίζονται αδιάκοπα, τα βλέμματα ορισμένων στην Τουρκία είναι στραμμένα στα όπλα που διαθέτουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και μπορούν να χτυπήσουν το Ισραήλ.

Η φιλοκυβερνητική, φιλοϊσλαμιστική εφημερίδα Γενί Ακίτ, αποκαλώντας το Ισραήλ «οργάνωση» κι όχι κράτος, μετά την ομιλία του Ερντογάν το Σάββατο στο συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη, ο οποίος έκανε το σχετικό διαχωρισμό, σημειώνει ότι το Ισραήλ απέχει 350 χιλιόμετρα από τα Κατεχόμενα και 450-500 χιλιόμετρα από τις νότιες ακτές της Τουρκίας.

«Αν επομένως επιμείνει στις ωμότητες, θα αναγκαστεί να συναντήσει τουρκικούς πυραύλους καθώς θα ξεσπάσει περιφερειακός πόλεμος», υποστηρίζει η εφημερίδα αναλύοντας στη συνέχεια τους πυραύλους που δύναται η Τουρκία να αναπτύξει στα σύνορά της για να χτυπήσει το Ισραήλ για την προστασία των Παλαιστινίων.

«Τα BORA (KHAN) και TAYFUN είναι οι κορυφαίοι βαλλιστικοί πύραυλοι που μπορούν να εκτοξεύσουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από το έδαφος χωρίς να χρειάζονται επιχειρήσεις σε βάθος από πολεμικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροχήματα. Με βεληνεκές άνω των 300 χιλιομέτρων, ο βαλλιστικός πύραυλος BORA, ο οποίος μπορεί εύκολα να χτυπήσει στόχους στο Ισραήλ από το έδαφος του τουρκοκυπριακού κράτους, έχει κεφαλή 470 κιλών», υποστηρίζει η Γενί Ακίτ.

«Ένα άλλο όπλο που αλλάζει το παιχνίδι με την υπογραφή της ROKETSAN είναι ο πύραυλος TAYFUN, γνωστός στο ελληνικό κοινό…», τονίζει η τουρκική εφημερίδα.

«Είναι βέβαιο ότι ο TAYFUN, που πέρυσι κατάφερε να χτυπήσει με επιτυχία να φτάσει το βεληνεκές των 561 χιλιομέτρων στη δοκιμαστική βολή μπορεί να ξεπεράσει αυτή την εμβέλεια.

Στον TAYFUN, ο οποίος έχει εισέλθει σε μαζική παραγωγή, μπορούν να ενσωματωθούν διαφορετικές κεφαλές. Εκτοξεύεται από οποιοδήποτε σημείο κατά μήκος των γραμμών της Μερσίνας, των Αδάνων και της Αντιόχειας, νότια της Τουρκίας, και είναι ικανός να χτυπήσει εύκολα στόχους που ανήκουν στους βάρβαρους γενοκτόνους στο Ισραήλ. Η ROKETSAN, η οποία αναπτύσσει άλλα περίπου 40 έργα που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, κατασκευάσει επίσης τον πύραυλο CENK, ο οποίος αναμένεται να έχει μεγαλύτερο βεληνεκές από το TAYFUN».

Τα πυρομαχικά εναντίον του Ισραήλ

Τα πυρομαχικά που μπορούν να ρίξουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από απόσταση ασφαλείας χωρίς βαθιές διεισδύσεις με F-16 και μη επανδρωμένα μαχητικά AKINCI είναι πολλά, επισημαίνει η Γενί Ακίτ.

«Οι πύραυλοι κρουζ SOM-A, SOM-B1 και SOM-J, που σχεδιάστηκαν και παράγονται μαζικά από την TUBITAK SAGE, αποτελούν πραγματικό αποτρεπτικό στοιχείο με την υψηλή εκρηκτική τους δράση και διάτρηση. Αυτοί οι πύραυλοι, που έχουν βεληνεκές άνω των 300 χιλιομέτρων, επιτρέπουν την ενημέρωση του στόχου και την αλλαγή της διαδρομής μετά την εκτόξευση.

Πέρα από όλα αυτά τα πυρομαχικά, έξυπνοι πύραυλοι κρουζ όπως KUZGUN, CAKIR, TOLUN που έχουν βεληνεκές 100-200 km και ο υπερηχητικός βαλλιστικός πύραυλος TRG-230 είναι από τα πυρομαχικά που εκτοξεύουν εδώ και καιρό τα τουρκικά αεροσκάφη. Λαμβάνοντας υπόψη το βεληνεκές τους, τα αεροσκάφη πρέπει να πετούν μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου για να χρησιμοποιήσουν αυτά τα πυρομαχικά».

Οι δυνητικοί στόχοι στο Ισραήλ

«Τα υπόστεγα των ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται για τον διαμελισμό των παιδιών της Γάζας, οι βάσεις όπου βρίσκονται τα αεροσκάφη και οι αποθήκες καυσίμων τους μπορούν να τεθούν στο στόχαστρο αυτών των βαλλιστικών πυραύλων», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, η οποία προβλέπει ότι «το φιτίλι που άναψε στη Γάζα θα μετατραπεί σε τεράστια φωτιά, αν συνεχίσουν τη δράση τους όσοι σκότωσαν πάνω από 3 χιλιάδες παιδιά και μωρά σε 20 μέρες».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube