Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη , Συρία , Τουρκία 11 Οκτωβρίου 2023

Κοίτα ποιος μιλάει! Ο Ερντογάν που γενοκτονεί τους Κούρδους και υποστηρίζει τρομοκρατικά στοιχεία κατηγορεί το Ισραήλ ότι δρα ως οργάνωση

Κοίτα ποιος μιλάει! Ο Ερντογάν που γενοκτονεί τους Κούρδους και υποστηρίζει τρομοκρατικά στοιχεία κατηγορεί το Ισραήλ ότι δρα ως οργάνωση

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε την Τετάρτη “επαίσχυντα” τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα, λέγοντας ότι το Ισραήλ δεν λειτουργεί “σαν κράτος”.

“Το Ισραήλ δεν πρέπει να ξεχνά ότι αν ενεργεί περισσότερο σαν οργάνωση παρά σαν κράτος, θα καταλήξει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια”, είπε ο ισλαμοσυντηρητικός και γνωστός για τους πολιτικούς δεσμούς του με την παλαιστινιακή ισλαμιστική Χαμάς Ερντογάν, επιτιθέμενος στις “επαίσχυντες μεθόδους” του ισραηλινού στρατού στην πυκνοκατοικημένη Λωρίδα της Γάζας.

“Να βομβαρδίζεις κοινότητες αμάχων, να σκοτώνεις αμάχους, να εμποδίζεις την ανθρωπιστική βοήθεια και να προσπαθείς να τα παρουσιάζεις αυτά ως κατορθώματα δεν μπορεί να είναι παρά αντίδραση μιας οργάνωσης και όχι ενός κράτους”, επέμεινε ο Τούρκος πρόεδρος, που χρησιμοποιεί συνήθως τον όρο “οργάνωση” για να χαρακτηρίσει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα και τους συμμάχους της στη Δύση.

“Πιστεύουμε ότι ο πόλεμος έχει μια ηθική και οι πλευρές πρέπει να την τηρήσουν. Δυστυχώς, αυτή η αρχή παραβιάζεται σοβαρά στις συγκρούσεις στο Ισραήλ και τη Γάζα. Αντιτιθέμεθα ανοιχτά στη δολοφονία αμάχων στο ισραηλινό έδαφος. Ομοίως, δεν αποδεχόμαστε ποτέ την αδιάκριτη σφαγή αθώων στη Γάζα υπό τους συνεχείς βομβαρδισμούς. Μια σύγκρουση που πραγματοποιείται με την αποκοπή του νερού, του ηλεκτρικού ρεύματος, των εισόδων και εξόδων μιας πόλης, την κατεδάφιση υποδομών της, την κατεδάφιση όλων των χώρων λατρείας και των σχολείων της, από τα τζαμιά μέχρι τις εκκλησίες της, εμποδίζοντας τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στις πιο βασικές ανθρώπινες ανάγκες τους, καταστρέφοντας τα κτίρια στα οποία μένουν άμαχοι με βόμβες, με λίγα λόγια, χρησιμοποιώντας κάθε είδους επαίσχυντες μεθόδους, δεν είναι πόλεμος, είναι σφαγή”, είπε.

Τα σχόλια Ερντογάν έγιναν στην ίδια ομιλία στην οποία δεσμεύθηκε να εντείνει τα χτυπήματα κατά Κούρδων μαχητών στη Συρία και το Ιράκ.

Η Τουρκία βομβαρδίζει τοποθεσίες στη βορειοανατολική Συρία από την Πέμπτη, χτυπώντας πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους και υποδομές και προκαλώντας θύματα, σύμφωνα με τις αυτόνομες κουρδικές αρχές της βόρειας Συρίας.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube