Μεγάλη καταδρομική επιχείρηση στη Γάζα πραγματοποίησε το βράδυ το Ισραήλ, με τα τανκς να μπαίνουν στη βόρεια Γάζα, όπως ανακοίνωσαν οι IDF.

Το Sky News κάνει λόγο για μια «στοχευμένη επιδρομή» από την ταξιαρχία πεζικού Givati με χρήση αρμάτων μάχης, η οποία είχε ως στόχο «υποδομές τρομοκρατών».

Κατόπιν, οι δυνάμεις αποχώρησαν οι δυνάμεις από το σημείο και επέστρεψαν σε ισραηλινό έδαφος.

Ο ισραηλινός στρατός στην έκθεσή του την περιέγραψε ως μια «σχετικά μεγάλη» χερσαία εισβολή, υποδεικνύοντας ότι ήταν η μεγαλύτερη καταδρομική επίθεση από τότε που το Ισραήλ άρχισε να συγκεντρώνει δυνάμεις έξω από τον θύλακα πριν από μια προγραμματισμένη πλήρους κλίμακας εισβολή.

Άρματα μάχης και οχήματα πεζικού έπληξαν «πολλά σημεία των τρομοκρατών της Χαμάς, υποδομές και θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων» καθ’ όλη τη διάρκεια της Τετάρτης το βράδυ πριν βγουν από τη Γάζα και επιστρέψουν στο Ισραήλ, ανέφερε η Jerusalem Post, επικαλούμενη το ραδιόφωνο του στρατού.

Μια έκρηξη διακρίνεται καθώς εκτελούνται ευρείας κλίμακας επιθέσεις με βάση τις πληροφορίες της ISA, οι οποίες, σύμφωνα με τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας, έπληξαν τον επιχειρησιακό μηχανισμό έκτακτης ανάγκης της Χαμάς -Israel Defense Forces/via REUTERS

Από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση στις 7 Οκτωβρίου, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει αρκετές πλήγματα σε θέσεις της Χαμάς, ενώ στόχος είναι να συλλέξουν πληροφορίες για ομήρους.

Πηγές: Guardian, Sky News, TimesofIsrael