Weather Icon

Ισραηλινός υπουργός σε Ερντογάν: «Πάρε στην Τουρκία τους ναζιστές δολοφόνους της Χαμάς»

Ισραηλινός υπουργός σε Ερντογάν: «Πάρε στην Τουρκία τους ναζιστές δολοφόνους της Χαμάς»

Με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ απευθύνθηκε στον πρόεδρο Ερντογάν λέγοντάς του: «Πάρε εσύ τους ναζιστές δολοφόνους στη δική σου χώρα».

Η πρόσφατη δήλωση του προέδρου Ερντογάν ότι «η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά μια ομάδα μουτζαχεντίν (ιερών πολεμιστών)» προκάλεσε αντιδράσεις και οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας είναι προς «επανεξέταση».

Άλλη μια οργισμένη δήλωση για το θέμα ήρθε από τον Ισραηλινό υπουργό Εθνικής Ασφάλειας.

«Βλέπω τη μεγάλη υποστήριξη του Ερντογάν και του λαού του προς τους ναζιστές δολοφόνους που σκότωσαν, λεηλάτησαν και βίασαν τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τις γυναίκες μας. Θα πρότεινα στον Ερντογάν όχι μόνο να τους υποστηρίζει από μακριά, αλλά να τους πάρει κι υπό την προστασία του. Να ζήσουν στην Τουρκία».

Eξέπληξε η αγκαλιά του αρχιραβίνου των Εβραίων στην Τουρκία προς τον Ερντογάν

Η εκδήλωση αγάπης του αρχιραβίνου των Εβραίων στην Τουρκία, Rav Isak Haleva, προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη δεξίωση για την επέτειο των 100 χρόνων από τη σύσταση του τουρκικού κράτους, προκάλεσε πολλά και ποικίλα σχόλια στην Τουρκία.

Στον εναγκαλισμό του αρχιραβίνου, ωστόσο, ο Ερντογάν διακρίνεται να παραμένει απαθής.

Στο πλαίσιο των εορτασμών της 100ης επετείου της Δημοκρατίας της Τουρκίας στις 29 Οκτωβρίου, ο Τούρκος πρόεδρος δέχτηκε τα χρόνια πολλά από τους θρησκευτικούς ηγέτες της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube