Weather Icon
Ισραήλ , Λίβανος , Παλαιστίνη 15 Οκτωβρίου 2023

Ισραήλ: Πλήγμα της Χεζμπολάχ στα βόρεια, με τουλάχιστον έναν νεκρό

Ισραήλ: Πλήγμα της Χεζμπολάχ στα βόρεια, με τουλάχιστον έναν νεκρό

Σύμφωνα με το δίκτυο Αλ Μανάρ, επρόκειτο για τηλεκατευθυνόμενο πύραυλο

Ενας νεκρός και τρεις τραυματίες αναφέρονται το πρωί της Κυριακής στο βόρειο Ισραήλ από επίθεση της Χεζμπολάχ, αναφέρουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, την ώρα που και η Χαμάς επαναλαμβάνει τις βολές με ρουκέτες κατά του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ιατρικές πηγές στο Ισραήλ αναφέρουν τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τουλάχιστον τριών ακόμη σε χωριό στο βόρειο Ισραήλ, πολύ κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ ανέφερε ότι η φιλοϊρανική οργάνωση εκτόξευσε από τον νότιο Λίβανο πύραυλο κατά του ισραηλινού χωριού Στούλα.

Σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο, το Αλ Μανάρ, επρόκειτο για τηλεκατευθυνόμενο πύραυλο.

Με επακόλουθη ανακοίνωση ο στρατός του Ισραήλ κάλεσε τους πολίτες να μην πλησιάζουν έως και τέσσερα χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον Λίβανο.

Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος κατηγόρησε το Ιράν την Κυριακή ότι προσπαθεί να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο πολέμου αναπτύσσοντας όπλα μέσα ή μέσω της Συρίας, καθώς το Ισραήλ εντείνει την αντεπίθεση στη Γάζα στα νότια.

Απαντώντας σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X που έθετε ένα τέτοιο σενάριο, ο Τζόσουα Ζάρκα, επικεφαλής στρατηγικών υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, είπε: «Είναι (οι Ιρανοί)».

Πηγή: Reuters, Jerusalem Post, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube