Ειδικοτερα, η πολεμική αεροπορία «έπληξε τρομοκρατικές υποδομές στη συριακή επικράτεια», ανακοινώθηκε μέσω X (του πρώην Twitter).

Μερικές ώρες νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωνε πως έπληξε θέσεις από όπου εκτοξεύθηκαν ρουκέτες προς το ισραηλινό έδαφος. Οι ρουκέτες «έπεσαν σε ανοικτό χώρο», χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές.

Ο στρατός σημείωσε ότι αντέδρασε αφού εντόπισε τις εκτοξεύσεις από τη Συρία και ότι αργότερα επιτέθηκε σε στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Δεν είναι σαφές, ωστόσο, ποιοι εκτόξευσαν τις ρουκέτες καθώς δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία που βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών, επλήγησαν θέσεις κοντά στα σύνορα. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για εκρήξεις.

Από την αρχή αυτής της σύγκρουσης μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ η κατάσταση στα σύνορα της χώρας με τον Λίβανο- όπου δραστηριοποιείται η Χεζμπολάχ- έχει επιδεινωθεί θεαματικά. Τις τελευταίες ημέρες, το Ισραήλ έχει εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Χεζμπολάχ που σχεδιάζουν επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ. Συνολικά η τρομοκρατική οργάνωση έχει ανακοινώσει τον θάνατο 46 μελών της από ισραηλινά πλήγματα στο νότιο Λίβανο.

Έχουν υπάρξει αρκετές συναντήσεις μεταξύ των ηγετών της Χεζμπολάχ και της Χαμάς, με αρκετούς να ζητούν περισσότερη υποστήριξη από τη Χεζμπολάχ και περισσότερη δραστηριότητα κατά μήκος των νότιων συνόρων του Λιβάνου με το Ισραήλ.

Ναυτεμπορική