REAL TIME |

ΗΠΑ: Από αύριο Αμερικανοί μπορούν να φεύγουν από το Ισραήλ μέσω θαλάσσης προς Κύπρο

ΗΠΑ: Από αύριο Αμερικανοί μπορούν να φεύγουν από το Ισραήλ μέσω θαλάσσης προς Κύπρο

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε με τη δήλωσή του σχετική οδηγία που κυκλοφόρησε σήμερα στο Ιντερνετ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποιήθηκαν διαβουλεύσεις μεταξύ Ισραήλ, Αιγύπτου και ΗΠΑ για άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού της Ράφα – κάτι, ωστόσο, που τελικά δεν συνέβη.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, μάλιστα, συνέστησε τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονταν στη Γάζα να μετακινηθούν προς Νότο ώστε να βρίσκονται στη Ράφα για το πιθανό άνοιγμα της μεθοριακής διάβασης προς Αίγυπτο. 

Ωστόσο, παρά τις προσδοκίες και την αναμονή, Αμερικανοί πολίτες που ακολούθησαν τη σύσταση της κυβέρνησής τους κατήγγειλαν ότι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στη Ράφα, που δεν άνοιξε ποτέ. 

«Ολο αυτό είναι απολύτως ψυχοφθόρο. Τώρα ανησυχώ περισσότερο από πριν», ανέφερε σε γραπτό μήνυμα στους ΝΥΤ η Λένα Μπεσίζο, 57 ετών, η οποία, μαζί με τον σύζυγό της, περίμενε στα σύνορα της Γάζας τις δύο κόρες και τον 10χρονο εγγονό τους.

Πηγή: ΑΠΕ/Reuters/NYT, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube