Weather Icon

Η μαύρη μέρα του Κασμίρ! Επίθεση στο όνομα της θρησκείας

Η μαύρη μέρα του Κασμίρ! Επίθεση στο όνομα της θρησκείας

Η Φωνή για την Ειρήνη και τη Δικαιοσύνη (Voice for Peace and Justice), μια μη πολιτική οργάνωση νεολαίας του Κασμίρ χαρακτήρισε μαύρη μέρα την 27η Οκτωβρίου 1947 εξαιτίας της εισβολής στην κοιλάδας του Κασμίρ από τον στρατό του Πακιστάν 

Το Πακιστάν έχασε τον πόλεμο εναντίον του Τζαμού και του Κασμίρ επειδή δεν ήθελε το μουσουλμανικό κράτος Τζαμού και Κασμίρ να γίνει μέρος της Ινδίας, ενώ ο λαός του Τζαμού και του Κασμίρ ήθελε ένταξη στην κοσμική Ινδία. Το Πακιστάν ανησυχούσε επίσης για τα κοσμικά διαπιστευτήρια του λαού του Τζαμού και του Κασμίρ στο σύνολό του και ήθελε να διαταράξει την κοσμική αρμονία έτσι ώστε η θεωρία των δύο εθνών να καταστεί επιτυχής.

Ο Farooq Ganderbali, Πρόεδρος της Φωνής για την Ειρήνη και τη Δικαιοσύνη, δήλωσε: «Στις 22 Οκτωβρίου 1947, οι Πακιστανοί έστειλαν εισβολείς στο Τζαμού και Κασμίρ. Λεηλάτησαν την αξιοπρέπεια των μητέρων και των αδελφών μας και αφαίρεσαν τα πάντα. Σκοτώθηκαν άνθρωποι. Αδέρφια μας μή μουσουλμάνοι σκοτώθηκαν. Σήμερα η νεολαία του Κασμίρ έχει έρθει εδώ. Σήμερα γιορτάζουμε όλοι μαζί τη Μαύρη Ημέρα στις 22 Οκτωβρίου. Ο σκοπός του είναι να πούμε στον κόσμο ότι το Πακιστάν ανέκαθεν χύνει αίμα στο Κασμίρ για τους δικούς του σκοπούς».

Οι ομιλητές στην εκδήλωση αντιτάχθηκαν σθεναρά στην κίνηση που έγινε με σκοπό τη λεηλασία του Κασμίρ. «Οι κάτοικοι του Κασμίρ είναι ολόψυχα ενσωματωμένοι με την Ινδία και είναι τύχη μας που έχουμε τέτοιου είδους κυβέρνηση που επιβλέπει τις υποθέσεις της χώρας και υπό την ικανή τους ηγεσία η βία στο Κασμίρ έχει μετατραπεί σε ιστορία τώρα», είπε ένας ομιλητής.

Ο Farooq Ganderbali είπε περαιτέρω: «Σήμερα το σενάριο έχει αλλάξει. Σήμερα ο καθένας μπορεί να έρθει να επισκεφθεί το Κασμίρ. Ο κόσμος πηγαίνει και σινεμά εδώ. Οι νέοι δεν χρειάζεται να πάνε σε άλλες πόλεις, σπουδάζουν εδώ. Όλες οι εγκαταστάσεις υγείας είναι εδώ».

Ο Minhaj, ένας συμμετέχων στην εκδήλωση είπε στο Ινδικό Πρακτορείο Ειδήσεων «Αυτή είναι η γειτονική μας χώρα που πάντα μας έκανε να πολεμάμε στο όνομα της θρησκείας. Τα αποτελέσματα αυτής της επίθεσης είναι ορατά στο Κασμίρ μέχρι σήμερα. Αυτή είναι μια διαβόητη κηλίδα στην ιστορία του Κασμίρ. Γι’ αυτό τη λέμε Μαύρη Ημέρα. Προσπαθούμε να πούμε στις επόμενες γενιές τι συνέβη εκείνη την εποχή».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube