Weather Icon

Η Ινδία καταδικάζει το Πακιστάν επειδή έθεσε το ζήτημα του Κασμίρ κατά τη διάρκεια της συζήτησης Ισραήλ-Χαμάς στο Συμβούλιο Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών

Η Ινδία καταδικάζει το Πακιστάν επειδή έθεσε το ζήτημα του Κασμίρ κατά τη διάρκεια της συζήτησης Ισραήλ-Χαμάς στο Συμβούλιο Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών

Η Ινδία επέκρινε το Πακιστάν επειδή έθεσε το ζήτημα του Κασμίρ εν μέσω μιας συζήτησης που προοριζόταν για την κατάσταση Ισραήλ-Γάζας και χαρακτήρισε τη δράση ως «συνήθης φύσης». Ο R Ravindra, Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ινδίας (DPR) στα Ηνωμένα Έθνη προτού ολοκληρώσει τις παρατηρήσεις του στο φόρουμ της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου, χαρακτήρισε ότι οι παρατηρήσεις από την πλευρά του Πακιστάν δεν αξίζουν απάντησης και δεν αξίζουν αξιοπρέπειας.

“Πριν τελειώσω, υπήρξε μια παρατήρηση συνήθους φύσης από μια αντιπροσωπεία που αναφερόταν σε εδάφη της Ένωσης που είναι αναπόσπαστα και αναπαλλοτρίωτα μέρη της χώρας μου”, είπε ο Ραβίντρα, προσθέτοντας, “Θα αντιμετώπιζα αυτές τις παρατηρήσεις με την περιφρόνηση που τους αξίζει και δεν θα τις αξιοπρέπειζα. με ανταπόκριση προς το συμφέρον του χρόνου».

Υπογράμμισε επίσης τις προσπάθειες του Νέου Δελχί να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια σε αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, λέγοντας ότι έχει στείλει 38 τόνους τροφίμων και κρίσιμο ιατρικό εξοπλισμό στην περιοχή.

Ο Ραβίντρα έκανε τη δήλωση ενώ εκπροσωπούσε την Ινδία στην ανοιχτή συζήτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την «κατάσταση στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Παλαιστινιακού ζητήματος».

Ευχαριστώντας τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (UNGA) για την ανοιχτή συζήτηση σχετικά με το τελευταίο κεφάλαιο των εχθροπραξιών στη Δυτική Ασία, είπε ότι η Ινδία ανησυχεί βαθιά για την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας και τις μεγάλες απώλειες αμάχων στη συνεχιζόμενη σύγκρουση.

«Η αυξανόμενη ανθρωπιστική κρίση είναι εξίσου ανησυχητική», είπε. “Η Ινδία έστειλε 38 τόνους ανθρωπιστικών αγαθών, συμπεριλαμβανομένων φαρμάκων και εξοπλισμού, στον λαό της Παλαιστίνης. Προτρέπουμε επίσης τα μέρη να εργαστούν για τη δημιουργία απαραίτητων συνθηκών για ειρήνη και για επανέναρξη των άμεσων διαπραγματεύσεων, μεταξύ άλλων μέσω αποκλιμάκωσης και βίας.” πρόσθεσε ο Ραβίντρα.

«Η κλιμάκωση των υπηρεσιών κοινής ωφελείας μας στην περιοχή έχει επιδεινώσει μόνο τη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση», είπε.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που συνέβησαν στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ ήταν συγκλονιστικές και η Ινδία τις καταδίκασε απερίφραστα, σημείωσε ο αναπληρωτής μόνιμος απεσταλμένος στον ΟΗΕ. Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ήταν ένας από τους πρώτους παγκόσμιους ηγέτες που μετέφερε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια ζωών και «προσευχές για τα αθώα θύματα και τις οικογένειές τους».

Ο Ραβίντρα ολοκλήρωσε τη δήλωσή του επιβεβαιώνοντας τη σταθερή δέσμευση της Ινδίας για την επίτευξη μιας «δίκαιης, ειρηνικής και διαρκούς λύσης στη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης».

 

ΠΗΓΗ: dnaindia.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube