Weather Icon

Γιώργος Αγγελίδης: Ο δημοσιογράφος της Διασποράς

Γιώργος Αγγελίδης: Ο δημοσιογράφος της Διασποράς

Είναι η τρίτη συγγραφική δουλειά που υπογράφει ο Νικόλας Αγγελίδης. Αποτελεί μια πολυετή προσπάθεια κατανομής του δημοσιογραφικού έργου του πατέρα του Γιώργου Αγγελίδη, ο οποίος εργάστηκε στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης της Νέας Υόρκης από το 1981 ως το 1993 που έφυγε από τη ζωή.

Το πλούσιο έργο του Γιώργου Αγγελίδη «αποτυπώνεται» μέσα από 4500 δημοσιεύσεις άρθρων, κειμένων, ερευνών και ρεπορτάζ για τον ελληνισμό της Διασποράς και τα ελληνικά γράμματα και Πολιτισμό.

Έγραφε το 1993 λίγο πριν φύγει από τη ζωή ο Γιώργος Αγγελίδης στο πρώτο και μοναδικό φύλλο του περιοδικού του «Οι Ρίζες»: «Η σημερινή εποχή είναι δύσκολη για τις ρίζες. Αυτό είναι κάτι, που το λέμε συχνά εμείς οι Έλληνες που ζούμε στις ΗΠΑ και δεν είναι σχήμα λόγου.

Η Ελλάδα σταμάτησε να μεταναστεύει, κι οι ανήσυχοι Αργοναύτες της έπαψαν, ξαφνικά ν’ αλαργεύουν απ’ τα ακρογιάλια τους και ν’ αναζητούν το Χρυσόμαλλο Δέρας τους στις μακρινές Κολχίδες…

Και οι παλιοί Αργοναύτες;

Αυτοί που άραξαν στα μακρινά ακρογιάλια; Τι θ’ απογίνουν; Θα ξεχαστούν – κι εκείνοι, κι η λαλιά τους και οι ιστορίες τους – μέσα στη δίνη και την αντάρα της νέας ζωής;

Οι «Ρίζες» εκδόθηκαν για τους «Αργοναύτες». Για να τους συντροφεύουν αυτές τις δύσκολες ώρες. Και να μιλούν μαζί τους για τις ρίζες τους – τις παλιές και τις νέες».

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Οι Ρίζες – Γιώργος Αγγελίδης: Ο δημοσιογράφος της Διασποράς» θα γίνει την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, στις 19:30 στον εκθεσιακό χώρο του café «MatchPoint» στον πεζόδρομο της οδού Αινιάνος 1.

Για τη γνωριμία τους και τη συνεργασία τους με τον Γιώργος Αγγελίδη θα μιλήσουν ο τέως διευθυντής της Ελευθεροτυπίας Βαγγέλης Παναγόπουλος, και ο στενός φίλος του και συνεργάτης του Γιάννης Κανελλάκης.

Επίσης θα μιλήσει ζωντανά από τις ΗΠΑ ο εγγονός του Γιώργος Αγγελίδης που συνεχίζει το έργο του.

Κείμενα θα διαβάσει η Ελλάς Καλαμίδα, ενώ παρεμβάσεις θα κάνουν φίλοι από την Ελλάδα και τη Νέα Υόρκη.

Θα είναι μια ανοικτή γιορτή αναμνήσεων με θύμισες από εκείνες που άλλαξαν την ιστορία…

Gray abstract background

 

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube