Weather Icon

Γερμανός διπλωμάτης “έδειξε” στη Χαμάς πως να πετάξουν στο Ισραήλ

Γερμανός διπλωμάτης “έδειξε” στη Χαμάς πως να πετάξουν στο Ισραήλ

Η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και στο φεστιβάλ Ειρήνης που διοργανώθηκε πλησίον του τείχους της Γάζας πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου με πτήσεις ανεμόπτερων και αλεξίπτωτων πλαγιάς, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά της δράσης της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Στο twitter έχει κυκλοφορήσει βίντεο ενός Γερμανού διπλωμάτη, ο οποίος είναι αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα παλαιστινιακά εδάφη. Ο λόγος για τον Σβεν Κουν φον  Μπούργκσντορφ, ο οποίος τον Ιούλιο του 2023, πριν μερικούς μήνες δηλαδή, πραγματοποίησε την πρώτη πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς στη Γάζα!!!

«Η πρώτη πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς στη Γάζα στην ιστορία τί μας λέει; Μπορείτε να πετάξετε εδώ. Μπορείτε να κάνετε καγιάκ (εννοεί να κωπηλατήσετε). Μπορείτε να καβαλήσετε άλογα, μπορείτε να κολυμπήσετε. Μπορείτε να κάνετε σερφ. Όλα είναι πιθανά στη Γάζα. Από τη στιγμή που θα έχουμε ελεύθερη Παλαιστίνη και ελεύθερη Γάζα, μπορείτε να κάνετε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Γι’αυτόν τον λόγο, το έκανα αυτό, για να σας δείξω τον τρόπο», είχε αναφέρει ο Γερμανός διπλωμάτης σε σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η εισβολή στην Τζενίν

Την ίδια εποχή, τον Ιούλιο του 2023 δηλαδή, ο Σβεν Κουν είχε επικρίνει το Ισραήλ για τη στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας στην Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου υπήρξαν πολλοί νεκροί και τραυματίες από πλευράς Παλαιστινίων (σ.σ. έγινε εισβολή σεπαρακείμενο καταυλισμό προσφύγων, προπύργιο ένοπλων παλαιστινιακών παρατάξεων). Ο Γερμανός διπλωμάτης εκφράστηκε στο πλαίσιο επίσκεψης επιτόπου αντιπροσωπείας στελεχών των Ηνωμένων Εθνών και διπλωματών από 25 χώρες και έθεσε υπό αμφισβήτηση την «αναλογικότητα» ως προς τη χρήση ισχύος από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

«Είμαστε ανήσυχοι για τη χρήση όπλων και οπλικών συστημάτων που έθεσαν υπό αμφισβήτηση την αναλογικότητα (της χρήσης ισχύος από πλευράς) του στρατού (του Ισραήλ) κατά τη διάρκεια της επιχείρησης», είπε.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Γενικός Γραμματέα του ΟΗΕ είχε δηλώσει τότε, ότι ο ισραηλινός στρατός, έκανε χρήση υπέρμετρης βίας σε αυτή τη 48ωρη επιχείρηση που διεξήγαγε, η οποία ήταν η μεγαλύτερη που διεξήγαγε στη Δυτική Όχθη έπειτα από χρόνια.

«Αυτός ο κύκλος της βίας πρέπει να σταματήσει, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αν δεν υπάρξει πολιτική λύση στη σύγκρουση, θα είμαστε ξανά εδώ σε μια εβδομάδα, σε έναν μήνα, σε έναν χρόνο, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα», ανέφερε ο ευρωπαίος διπλωμάτης.

Ο θάνατος της Ιορδανής δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Ακλέχ

Δημόσια δήλωση του Σβεν Κουν συναντούμε και τον Μάιο του 2023, μετά τον θάνατο της Ιορδανής δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Ακλέχ, η οποία εργαζόταν για το Αλ Τζαζίρα και κάλυπτε τα επεισόδια στη Τζενίν στη Δυτική Όχθη.

«Είμαστε εδώ 12-13 άνθρωποι, για να είμαστε κοντά σας, γιατί σήμερα χάσατε μια από τις πιο αξιοσέβαστες και υπέροχες συναδέλφους σας, τη Σιρίν Αμπού Ακλέχ, που σκοτώθηκε σήμερα το πρωί στις 6, στη Τζενίν, ενώ κάλυπτε την εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή» είχε δηλώσει τότε ο Σβεν Κουν φον Μπούργκσντορφ ως επικεφαλής της αποστολής της ΕΕ στα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο Σβεν Κουν είναι γνωστός για τις δηλώσεις του κατά του Ισραήλ. Τον Ιούνιο του 2022 συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η αμερικανική ΜΚΟ “Alliance for Middle East Peace”, στην Ιερουσαλήμ, όπου στήριξε τη δεύτερη Ιντιφάντα των Παλαιστινίων. Ισραηλινά ΜΜΕ καταφέρθηκαν τότε εναντίον του Κουν, προτείνοντας την απέλασή του.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube