Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Τουρκία 6 Οκτωβρίου 2023

Future Warfare: Αντιμετωπίζοντας Τουρκικά Μη Επανδρωμένα Εναέρια Μέσα μέσω του συστήματος Anvil-M της Αμερικανικής Anduril

Future Warfare: Αντιμετωπίζοντας Τουρκικά Μη Επανδρωμένα Εναέρια Μέσα μέσω του συστήματος Anvil-M της Αμερικανικής Anduril

Η Anduril Industries παρουσίασε έκδοση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους Anvil, το οποίο διαθέτει δυνατότητες αναχαίτισης και να εξουδετέρωσης μη επανδρωμένων εναέριων απειλών. Η εταιρεία με εξειδίκευση στις αυτόνομες τεχνολογίες και τα μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα, δήλωσε ότι το νέο Anvil-M αναπτύχθηκε με γνώσεις από “πραγματικές στρατιωτικές επιχειρήσεις και ανατροφοδότηση πελατών”. Διαθέτει αυξημένη αξιοπιστία στην αναζήτηση και εξουδετέρωση εισερχόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

“Το Anvil-M σχεδιάστηκε για να εξουδετερώνει τις σημαντικότερες απειλές από τα μη επανδρωμένα συστήματα αεροσκαφών για να διασφαλίσει την εναέρια άμυνα”, δήλωσε ο Neil Thurgood, αντιπρόεδρος της Anduril και στρατηγός εν αποστρατεία του Αμερικανικού Στρατού. Το Anvil-M είναι το νεότερο μέλος της σειράς προϊόντων της Anduril για την καταπολέμηση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ενσωματώνει στοιχεία από τους προκατόχους του. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτοξεύεται από το έδαφος, ενσωματώνεται με την κινητή βάση της εταιρείας, γνωστή ως Launch Box, και συνδέεται με το λογισμικό διοίκησης και ελέγχου Lattice με ενσωματτωμένη τεχνητή νοημοσύνη.

Κατά την αποστολή τους, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Anvil επιταχύνουν προς έναν στόχο σε πορεία σύγκρουσης. Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανησυχεί όλο και περισσότερο για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και διερευνά γρήγορα τρόπους αντιμετώπισής τους. Οι εμπορικά διαθέσιμες συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιτήρηση και στόχευση, όπως παρατηρήθηκε στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και μπορούν να εξοπλιστούν με βόμβες για επιθέσεις αυτοκτονίας, όπως παρατηρήθηκε στη Μέση Ανατολή. Τον Ιανουάριο, η Κεντρική Διοίκηση απέδωσε μια επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μια βάση στη Συρία, που χρησιμοποιούνταν από τις αμερικανικές και τις τοπικές δυνάμεις, στο Ιράν και η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας αποκάλυψε στη συνέχεια ότι ιρανικά επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη βρέθηκαν στο κοντινό Ιράκ.

Στις αρχές του 2022, η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ επέλεξε την Anduril για να ηγηθεί των πρωτοβουλιών της για την ενσωμάτωση της καταπολέμησης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε μια συμφωνία αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Πιο πρόσφατα, η εταιρεία εξασφάλισε συμβόλαια της Πολεμικής Αεροπορίας συνολικού ύψους 8 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της αυτονομίας στη σειρά προϊόντων Ghost.

 

Αντιμετωπίζοντας Τουρκικά Μη Επανδρωμένα Εναέρια Μέσα μέσω του συστήματος Anvil-M της Αμερικανικής Anduril

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube