Weather Icon
Ισραήλ , Λίβανος , Παλαιστίνη 19 Οκτωβρίου 2023

Επίκειται εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Γάζα – Δόθηκε «πράσινο φως» 

Επίκειται εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Γάζα – Δόθηκε «πράσινο φως» 

Αντίστροφη μέτρηση: «Πράσινο φως» για επίθεση στη Γάζα στον ισραηλινό στρατό

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό Οικονομίας Νιρ Μπαρακάτ, βασική προτεραιότητα θα είναι η εξάλειψη της Χαμάς, «ακόμα κι αν χρειαστεί ένας χρόνος», ενώ η ζωή των ομήρων που συνελήφθησαν από τη Χαμάς και Παλαιστίνιους αμάχους θα είναι η δεύτερη προτεραιότητα. «Τα τούνελ της Χαμάς θα γίνουν το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Συμβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει μια χερσαία εισβολή, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι έχει ήδη συγκληθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Μονάδες του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας επισκέφθηκαν σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας. «Θα πολεμήσουμε σαν λιοντάρια μέχρι τη νίκη», είπε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στους Ισραηλινούς στρατιώτες, ενώ ο Γιοάβ Γκάλαντ τόνισε πως «σύντομα θα δείτε τη Γάζα από μέσα». Συνεχείς είναι οι απαντήσεις των ισραηλινών δυνάμεων σε ρουκέτες της Χαμάς και της Χεζμπολάχ από τον Λίβανο.

«Θα νικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις», ξεκαθάρισε ο Νετανιάχου απευθυνόμενους σε στρατιώτες του 51ου Τάγματος Πεζικού και του 13ου Τάγματος Πεζικού που βρίσκονται στα σύνορα με τη Γάζα και υπογράμμισε: «Ολόκληρο το έθνος του Ισραήλ στέκεται πίσω σας. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε σαν λιοντάρια και θα δώσουμε βαρύ πλήγμα στους εχθρούς μας, ώστε να πετύχουμε την τελική νίκη».

Μάλιστα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέβασε και σχετικό βίντεο στο Twitter, το οποίο συνοδεύει με τη φράση: «Μαζί με τους μαχητές. Όλα έτοιμα».

Νωρίτερα, ο Γκάλαντ μιλώντας σε στρατιώτες, επίσης στα σύνορα με τη Γάζα, τόνισε: «Τώρα βλέπετε τη Γάζα από απόσταση, σύντομα θα τη δείτε από μέσα. Η εντολή θα δοθεί».

«Είμαι υπεύθυνος για το αμυντικό κατεστημένο στη χώρα. Ήμουν υπεύθυνος γι’ αυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ακόμη και στα δύσκολα περιστατικά, και είμαι υπεύθυνος να οδηγήσω τους μαχητές μας στη νίκη», είπε ο Γκαλάντ.

Στη συνέχεια, κάλεσε τους Ισραηλινούς στρατιώτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τη χερσαία εισβολή στη Γάζα. «Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι και θα συνεχίσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε την αποστολή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο “χωρίς επιλογή”. Σχεδόν πριν από δύο εβδομάδες, τρομοκράτες επιτέθηκαν και δολοφόνησαν τους γονείς, τα παιδιά, τις γυναίκες και τους φίλους μας. Το κράτος του Ισραήλ θα εξαλείψει την οργάνωση της Χαμάς. Αυτή δεν θα είναι μια εύκολη εκστρατεία, θα είναι δύσκολη. Δεν θα διαρκέσει μια ή δύο μέρες – θα διαρκέσει λίγο», επισήμανε.

Όπως τόνισε, «όσοι προσπάθησαν να βλάψουν το κράτος θα πληρώσουν τίμημα με σκληρό τρόπο».

«Το είπαμε την πρώτη μέρα το πρωί του Σαββάτου, δεν υπάρχει συγχώρεση. Μόνο η καταστροφή της Χαμάς και ό,τι σχετίζεται με τρομοκράτες και όποιον τους έστειλε. Θα χρειαστεί μια εβδομάδα, δύο εβδομάδες και ένας μήνας για την εξάλειψή τους. Σας ικετεύω κάθε τρομοκράτη που βλέπετε πυροβολήστε τον και σκοτώστε τον. Αυτή είναι η συμφωνία. Σας εμπιστευόμαστε και βασιζόμαστε σε εσάς. Όσοι βλέπουν τη Γάζα από μακριά θα τη δουν από μέσα», υπογράμμισε.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube