REAL TIME |

Ισραήλ , Κύπρος 9 Οκτωβρίου 2023

Έκτακτα μέτρα στην Κύπρο λόγω του πολέμου στο Ισραήλ

Έκτακτα μέτρα στην Κύπρο λόγω του πολέμου στο Ισραήλ

Αμέσως μετά τον αιφνίδιο πόλεμο στον Ισραήλ η κυπριακή Αστυνομία λαμβάνει από το πρωί έκτακτα μέτρα ασφάλειας σε πιθανούς  στόχους στην Κύπρο.

Όπως δήλωσε στο philenews ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, μόλις έγινε γνωστή η επίθεση στο Ισραήλ, δόθηκαν από τον Αρχηγό Αστυνομίας οδηγίες για τη λήψη πρόσθετων μέτρων ασφάλειας σε iσραηλινά συμφέροντα στην Κύπρο.

Τα έκτακτα μέτρα ασφάλειας αφορούν τόσο την iσραηλινή πρεσβεία όσο και άλλους χώρους παγκύπρια.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αυξημένα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται και για άλλους πιθανούς στόχους ξένων συμφερόντων.

Λάρνακα: Άρον-άρον στο Ισραήλ εκατοντάδες Ισραηλινοί- «Θέλω να δω πως είναι καλά τα παιδιά μου» (εικόνες)

Έντεκα έκτακτες πτήσεις έχουν προστεθεί μέχρι στιγμής στο αεροδρόμιο Λάρνακας για σήμερα Δευτέρα, προκειμένου να μεταφέρουν Ισραηλινούς υπηκόους στη χώρα τους. Πολλοί φτάνουν στο αεροδρόμιο από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ άλλοι εγκαταλείπουν άρον- άρον την Κύπρο προκειμένου να βρεθούν δίπλα στις οικογένειές τους.

Ανάμεσα τους μια παρέα νεαρών Ισραηλινών που βρισκόταν για διακοπές στην Αγία Νάπα, οι οποίοι ανέφεραν τρομαγμένοι στο philenews πως θέλουν να επιστρέψουν το συντομότερο για να προστατεύσουν τα ανήλικα παιδιά τους, που βρίσκονται στην πόλη Rehovot, στην οποία έπεσαν ρουκέτες της Χαμάς.

«Επιστρέφουμε επειδή μας περιμένουν τα παιδιά μας. Εγώ έχω δύο παιδιά. Στην πόλη μας έπεσαν ρουκέτες πολλές φορές. Τα παιδιά έχουν τρομοκρατηθεί από τις ρουκέτες. Η πρώην σύζυγος μου, τους δίνει παιχνίδια και προσπαθεί να τα κάνει να νιώσει ασφάλεια. Το μόνο που θέλω είναι να επιστρέψω και να δω πως τα παιδία μου είναι καλά», ανέφερε ο Ντάνιελ.

Από την πλευρά ο Εβιαταλ Γιακουτιελ, ανέφερε πως έχει 4 παιδιά στην ίδια πόλη. « Μας είπαν πως έπεσαν ρουκέτες στην πόλη μας. Ανησυχούμε πολύ για τα παιδιά, πρέπει να επιστρέψουμε». Αρκετοί από τους υπηκόους του Ισραήλ φτάνουν από ευρωπαϊκές χώρες και χρησιμοποιούν την Κύπρος ως διαμετακομιστικό σταθμό. Ανάμεσα τους υπάρχουν και άτομα οι πτήσεις ενώ υπάρχουν και άτομα, οι πτήσεις των οποίων έκαναν εκτροπή στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

“Εμείς ήμασταν για διακοπές στην Ιταλία και το Σάββατο θα επιστρέφαμε στο Τελ Αβίβ. Η πτήση μας όμως ήρθε Λάρνακα. Μείναμε δύο μέρες και ήρθαμε σήμερα στο αεροδρόμιο, αλλά δεν ξέρουμε τι ώρα θα φύγουμε.

Μας είπαν πως η πτήση μας ακυρώθηκε και περιμένουμε να μας ενημερώσουν. Εμείς μένουμε σε περιοχή που δεν υπάρχουν συγκρούσεις, αλλά θέλουμε να επιστρέψουμε στα δύο μας παιδιά που είναι με τη γιαγιά τους. Το πιο σημαντικό τώρα για μας είναι να επιστρέψουμε στα παιδιά μας”, ανέφερε ένας Ισραηλινός, σημειώνοντας πως αυτό που έγινε είναι τρομακτικό και απίστευτο. Σημειώνεται πως εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθούν περίπου 30 πτήσεις από και προς Ισραήλ.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες Ισραηλινών που φτάνουν στη Κύπρο – «Πυροβολούν αδιακρίτως, έκαναν απαγωγές παιδιών»

 Συγκλονισμό προκαλούν οι μαρτυρίες των Ισραηλινών που εγκαταλείπουν τη χώρα και φτάνουν στην Κύπρο. Οι πλείστοι είναι πολυμελείς οικογένειες, που φεύγουν προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά τους.

Ανάμεσα τους είναι η Σάρα, Ισραηλινή με αμερικανική υπηκοότητα, η οποία έφτασε στη χώρα μας με τα έξι της παιδιά, που είναι όλα ανήλικα. Φανερά ταλαιπωρημένη κάθεται στο έδαφος έξω από τις αφίξεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, έχοντας στην αγκαλιά το μικρότερο της παιδί.

Ο στόχος της, όπως ανέφερε στο philenews είναι να φτάσουν με ασφάλεια στις ΗΠΑ. «Μένουμε στην Ιερουσαλήμ. Η κατάσταση είναι τρομακτική εκεί, έπρεπε να φύγουμε. Τώρα θα πάμε πίσω στις ΗΠΑ, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Φοβόμουν για τα παιδιά μου, έπρεπε να τα προστατεύσω».

Η οικογένεια της Σάρα, δεν είναι η μοναδική οικογένεια με αμερικανική υπηκοότητα που εγκαταλείπει το Ισραήλ μέσω της Κύπρου. Ανάμεσα τους ήταν και ο Νιλ, ο οποίος μας ανέφερε πως όλος ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος στο Ισραήλ. “Σκοτώνουν κόσμο αδιακρίτως. Είχαν πάει σε ένα πάρτι και άνοιξαν πυρ. Πυροβολούσαν οδηγούς.

Έμπαιναν σε σπίτια και έκαναν απαγωγές παιδιών και των μαμάδων τους” ανέφερε, σημειώνοντας πως λυπάται και για τον κόσμο στην Γάζα που θα υποφέρει επειδή κάποιοι τρομοκράτες ήθελαν να εκδικηθούν το Ισραήλ. ” Ελπίζουμε να βρεθεί λύση και να μην σκοτωθεί άλλος κόσμος».

Σημειώνεται πως για τη σημερινή ημέρα, μέχρι στιγμής είναι προγραμματισμένες περίπου 15 αφίξεις από το Τελ Αβίβ, ενώ δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλες έκτακτες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube