Weather Icon

Ευθεία επίθεση Ερντογάν κατά ΗΠΑ, λόγω Κουρδικού: Απειλείται η εθνική ασφάλεια της Τουρκίας

Ευθεία επίθεση Ερντογάν κατά ΗΠΑ, λόγω Κουρδικού: Απειλείται η εθνική ασφάλεια της Τουρκίας

“Οι δραστηριότητες των ΗΠΑ στη Συρία απειλούν την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας”

Νέα φραστική επίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών εξαπέλυσε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να στείλει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ.

“Οι δικές σας δραστηριότητες στη Συρία αποτελούν σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας”, δήλωσε χαρακτηριστικά εναντίον της Ουάσιγκτον από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ Τουρκίας-Αφρικής.

Αφορμή να εκτοξεύσει νέα πυρά κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και της Συρίας, αποτέλεσε το βήμα του τέταρτου Οικονομικού Φόρουμ Τουρκίας – Αφρικής.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι οι δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών με τα παρακλάδια του PKK, δηλαδή της κουρδικής οργάνωσης στη Συρία, αποτελούν έκτακτη απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.

Τόνισε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ασφαλείας μεταξύ των δύο πλευρών, αναφερόμενος στην κατάρριψη από τις Ηνωμένες Πολιτείες του τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους τις προηγούμενες ημέρες.

Δεν θα ασχοληθούμε με όσους παίζουν με αυτά τα παιχνίδια και πλέκουν αυτά τα σενάρια εις βάρος της Τουρκίας και θα πράξουμε ό, τι είναι απαραίτητο για την εθνική ασφάλεια μας, είπε Τούρκος πρόεδρος.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube