Weather Icon

Δημήτρης Νατσιός: Νούμερο ένα εθνικό πρόβλημα το δημογραφικό

Δημήτρης Νατσιός: Νούμερο ένα εθνικό πρόβλημα το δημογραφικό

«Η ανακοίνωση (2/10/2023) των δημογραφικών στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ θα έπρεπε σήμερα να είναι το μόνο θέμα συζήτησης στην αίθουσα αυτή. Το δημογραφικό είναι το υπ’ αριθμόν ένα εθνικό μας πρόβλημα.

Να μη μας διαφεύγει ότι η πατρίδα μας, όταν ήταν σκλαβωμένη, ξεκίνησε τον αγώνα για την ελευθερία με πολυτεκνία. Και σήμερα, που είμαστε ελεύθεροι, καταλήξαμε στην ατεκνία και στην ιστορική ευθανασία».

«Όσον αφορά στο νέο νομοσχέδιο μπορούμε να μιλάμε για «παραμόρφωση» και όχι αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράλογος συγκεντρωτισμός και υπερεξουσία μεταφέρεται στους δήμους, κάτι που εξυπηρετεί την κομματοκρατία.

Η βιασύνη της κυβέρνησης να καταθέσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μόλις λίγες μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δείχνει ενοχή, αλλά και βαθιά περιφρόνηση προς τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Στο πλαίσιο της κακής κομματικής νοοτροπίας είναι και ο κομματικός διορισμός των διοικητών σε ανεξάρτητες αρχές και στη δημόσια διοίκηση. Έχει υποταχθεί η νομοθετική, η εκτελεστική εξουσία και η δημόσια διοίκηση κάτω από την κομματική μπότα».

Η ομιλία του προέδρου της ΝΙΚΗΣ Δημήτρη Νατσιού στη Βουλή, για το σχέδιο νόμου του Υπ. Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (3/10/2023).

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube