Weather Icon

Δέος αλλά και ικανοποίηση στο Πολεμικό Ναυτικό με τη φρεγάτα ΚΙΜΩΝ – Εξελίξεις και για τις κορβέτες

Δέος αλλά και ικανοποίηση στο Πολεμικό Ναυτικό με τη φρεγάτα ΚΙΜΩΝ – Εξελίξεις και για τις κορβέτες

Ήδη οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού είχαν την ευκαιρία να ανέβουν πάνω στην πρώτη Ελληνική Belharra ενώ στο κατάστρωμα της φρεγάτας «ΚΙΜΩΝ» θα βρεθεί τις επόμενες ώρες ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης

Βγήκε από την dry dock δεξαμενή των ναυπηγείων  στη θάλασσα και προκάλεσε δέος η πρώτη Ελληνική φρεγάτα Belharra F-601 «ΚΙΜΩΝ» αν και ακόμη δεν έχει πάρει την τελική της μορφή. Καθώς εκκρεμεί η τοποθέτηση του τελευταίου block πάνω στο πλοίο το οποίο περιλαμβάνει τον ιστό με το πανίσχυρο ραντάρ Sea Fire αλλά και όλους τους υπερσύγχρονους αισθητήρες. Block το οποίο είναι ήδη σχεδόν έτοιμο και αναμένεται να τοποθετηθεί πάνω στο πλοίο εντός Οκτωβρίου με τη βοήθεια γερανών  όπως άλλωστε έγινε και στην πρώτη Γαλλική Belharra «Amiral Monarc’h» η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο κατασκευής λίγο πριν την έναρξη των seatrials.

Πέρα  όμως από την εντυπωσιακή εικόνα της F-601 «ΚΙΜΩΝ» όχι μόνο οι Γάλλοι κατασκευαστές αλλά και το κλιμάκιο με τα Στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκεται στη Lorient μεταφέρει στην Ελλάδα την εικόνα ενός πλοίου «State of Art» το οποίο έρχεται να ανεβάσει επίπεδο τον Ελληνικό Στόλο. Και μάλιστα σύντομα αφού η F-601 «ΚΙΜΩΝ» και η F-602 «ΝΕΑΡΧΟΣ» αναμένεται να παραδοθούν στις αρχές και στα μέσα του 2025 ενώ η F-603 «ΦΟΡΜΙΩΝ» το 2026.

Ήδη οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού είχαν την ευκαιρία να ανέβουν πάνω στην πρώτη Ελληνική Belharra ενώ στο κατάστρωμα της φρεγάτας «ΚΙΜΩΝ» θα βρεθεί τις επόμενες ώρες ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος  Ιωάννης Δρυμούσης λίγο πριν την επίσημη τελετή καθέλκυσης του πλοίου την ερχόμενη Τετάρτη παρουσία και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.

Το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται πλέον σε διαδικασία παραλαβής καινούργιας φρεγάτας 24  χρόνια μετά την παραλαβή της φρεγάτας «ΣΑΛΑΜΙΣ». Ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κύριων Μονάδων Επιφανείας φρεγατών S και ΜΕΚΟ έχει πλέον ξεπεράσει κατά πολύ τα 30 χρόνια.

Ωστόσο η ενίσχυση του Στόλου με τρία καινούργια πανίσχυρα υπερσύγχρονα πλοία αποτελεί  χωρίς αμφιβολία μεγάλη «ανάσα» όμως αυτά δεν είναι αρκετά να καλύψουν τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού σε μεγάλες Μονάδες επιφανείας την ώρα μάλιστα που οι γείτονες Τούρκοι ναυπηγούν και ρίχνουν στη θάλασσα το ένα μετά το άλλο πλοία που προστίθενται στο οπλοστάσιο τους. Κορβέτες αλλά και φρεγάτες οι οποίες ναι μεν δεν συγκρίνονται τεχνολογικά με τις FDI όμως δίνουν βάθος και «πλώρες» στον  Τουρκικό στόλο.

Έτσι στο προσκήνιο έρχεται ξανά το αίτημα του Πολεμικού Ναυτικού για άμεσες αποφάσεις ώστε να «ξεκλειδώσει» και το πρόγραμμα των κορβετών. Δεδομένο θεωρείται ότι οι Γάλλοι θα επανέλθουν  και θέσουν τις προτάσεις τους στον Έλληνα υπουργό Άμυνας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη χώρα τους την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Στη θάλασσα η «State of Art» πρώτη Ελληνική φρεγάτα Belharra F-601 «ΚΙΜΩΝ» – Δέος αλλά και ικανοποίηση στο Πολεμικό Ναυτικό – Εξελίξεις και για τις κορβέτες

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube