Weather Icon
Αίγυπτος , Ισραήλ , Παλαιστίνη 16 Οκτωβρίου 2023

«Δεν ήταν ο καιρός ο λόγος που καθυστέρησε η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα»

«Δεν ήταν ο καιρός ο λόγος που καθυστέρησε η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα»

Reuters

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού κάλεσε να ασκηθεί πίεση στην Αίγυπτο να ανοίξει τα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας

Δεν ήταν οι αντίξοες καιρικές συνθήκες ο λόγος για την αναβολή της προβλεπόμενης ευρείας κλίμακας χερσαίας επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον της Χαμάς, δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στη γερμανική τηλεόραση χθες το βράδυ.

«Οχι, επ’ ουδενί», διαβεβαίωσε ο Αριε Σαρούζ Σαλικάρ, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD. Υποστήριξε πως ένας από τους βασικούς λόγους ήταν να επιτραπεί να διαφύγουν περισσότεροι Παλαιστίνιοι προς Νότο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, η χερσαία επιχείρηση σχεδιαζόταν να αρχίσει το Σαββατοκύριακο στον θύλακο, αλλά αναβλήθηκε λόγω του συννεφιασμένου ουρανού που συνεπαγόταν κακή ορατότητα για τους χειριστές μαχητικών αεροσκαφών και drones που θα παρείχαν αεροπορική κάλυψη.

Πίεση στην Αίγυπτο

Ο κ. Σαλικάρ εξάλλου κάλεσε να ασκηθεί πίεση στην Αίγυπτο να υποδεχθεί Παλαιστίνιους πρόσφυγες ανοίγοντας τα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας. «Δεν μας ενδιαφέρει να βλάψουμε αθώους, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους. Μας ενδιαφέρει να καταστρέψουμε τη Χαμάς, να την τιμωρήσουμε για την επίθεσή της το περασμένο Σάββατο».

Η εξάλειψή της είναι «μεγάλος», «δύσκολος» στόχος», αναγνώρισε. Παρέπεμψε στις ενέργειες του Ισραήλ μετά την επίθεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, διαμηνύοντας πως όλοι οι υπεύθυνοι, στην προκειμένη περίπτωση η ηγεσία της Χαμάς, θα τιμωρηθούν.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube