Weather Icon

Χρησιμοποίησε η Χαμάς όπλα από τη Βόρεια Κορέα;

Χρησιμοποίησε η Χαμάς όπλα από τη Βόρεια Κορέα;

Οι μαχητές της Χαμάς για την φονική επίθεση στο Ισραήλ (7/10) χρησιμοποίησαν όπλα από τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail. Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν και έχουν συλλέξει οι δυνάμεις του Ισραήλ στο πεδίο της μάχης ήταν από την Πιονγκγιάνγκ, δήλωσαν στο Associated Press αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας και ειδικοί στα όπλα της Βόρειας Κορέας.

Κατά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ορισμένοι από τους τρομοκράτες της χρησιμοποίησαν επίσης βορειοκορεάτικα τουφέκια τύπου 58, τα οποία είναι μία παραλλαγή του Καλάσνικοφ, δήλωσαν εμπειρογνώμονες.

Είχαν πουληθεί πρώτα στο Ιράν

Η χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν πουλάει παράνομα όπλα για να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του. Μάλιστα τα F-7 καθώς και τα τουφέκια πιστεύεται ότι πουλήθηκαν πρώτα στο Ιράν και στη συνέχεια προωθήθηκαν στη Χαμάς. Ωστόσο, η Πιονγκγιάνγκ αρνήθηκε δημοσίως ότι εξόπλισε τη Χαμάς, χαρακτηρίζοντας τον ισχυρισμό ως μία «αβάσιμη και ψευδή φήμη» που διαδίδεται από τις ΗΠΑ.

Παρόλα αυτά, τα στοιχεία φαίνονται αδιάσειστα καθώς οι εικόνες που δημοσίευσε η ίδια η Χαμάς έδειχναν τρομοκράτες να κρατούν τα όπλα που κατασχέθηκαν από τον ισραηλινό στρατό.

Δεν είναι γνωστό πόσα από τα όπλα αυτά διαθέτει η Χαμάς.

Οι βορειοκορεάτικες ρουκέτες που παραμένουν στα χέρια της Χαμάς αναμένεται να χρησιμοποιηθούν εναντίον ισραηλινών αρμάτων μάχης κατά τη διάρκεια της ισραηλινής χερσαίας εισβολής στη Γάζα, η οποία θα μπορούσε να διαρκέσει μήνες. Δεν είναι γνωστό πόσα από τα όπλα αυτά διαθέτει η Χαμάς. Τα F-7 έχουν βρεθεί στο παρελθόν στη Συρία και το Ιράκ, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube