Ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Αμπντουλάχ Μπου Χαμπίμπ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τη Χεζμπολάχ ότι δεν θα συμμετάσχει στις μάχες εκτός εάν το Ισραήλ «παρενοχλήσει» τον Λίβανο, αναφέρουν οι Times του Ισραήλ.

Η δήλωση έρχεται μία μέρα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ σε αμφισβητούμενη περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισραήλ, διαμηνύοντας μάλιστα ότι «τα όπλα και οι ρουκέτες» της είναι με τους ένοπλους Παλαιστίνιους της Χαμάς.

Συγκεκριμένα, η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες και οβίδες σε τρεις ισραηλινές θέσεις στην αμφισβητούμενη περιοχή όρος Ντοβ, «σε ένδειξη αλληλεγγύης στην επίθεση της Χαμάς».

Οι ισραηλινές δυνάμεις δεν ανέφεραν τραυματισμούς ενώ απάντησαν με πυρά προς την περιοχή των εκτοξεύσεων και επιδρομή drone κατά «υποδομής της Χεζμπολάχ» στην περιοχή. Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, η τοποθεσία που στόχευσε η επίθεση με drone ήταν μια σκηνή που έστησε η τρομοκρατική ομάδα στο ισραηλινό έδαφος πριν από μήνες.

Αυτή η ανταλλαγή πυρών πυροδότησε τις ανησυχίες για ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση στην περιοχή.

Ναυτεμπορική