Weather Icon

Μπορέλ: Η Ε.Ε. δεν μπορεί να δώσει στην Ουκρανία ό,τι έδιναν οι ΗΠΑ

Μπορέλ: Η Ε.Ε. δεν μπορεί να δώσει στην Ουκρανία ό,τι έδιναν οι ΗΠΑ

Περιμένουμε από τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν την απόφαση τους είπε ο Borrell

Την θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να δώσει στην Ουκρανία ότι έδιναν μέχρι τώρα διατύπωσε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Josep Borrell.

«Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να αποζημιώσει την Ουκρανία όσον αφορά τη βοήθεια που της έδιναν οι ΗΠΑ. Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις ΗΠΑ. Φυσικά μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, αλλά οι ΗΠΑ είναι απαραίτητες για να βοηθήσουν την Ουκρανία. Η ελπίδα μου, η ελπίδα των Ουκρανών είναι ότι οι ΗΠΑ θα αναζητήσουν τρόπους για να επανεξετάσουν αυτήν την απόφαση τους για την αναστολή βοήθειας στην Ουκρανία και θα συνεχίσουν την υποστήριξη τους» τόνισε ο Borrell.

Zelensky: Να σωθεί η ενότητα στην Ευρώπη

Η κύρια πρόκληση είναι να διατηρηθεί η ενότητα στην Ευρώπη είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky κατά τη διάρκεια της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που πραγματοποιείται στην Γρανάδα της Ισπανίας.

«Η κύρια πρόκληση είναι να σωθεί η ενότητα στην Ευρώπη όχι μόνο στην ΕΕ αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη», είπε ο Zelensky, προειδοποιώντας για ρωσικές «επιθέσεις παραπληροφόρησης».

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube