Weather Icon

Άγγελος Συρίγος: Ποιά είναι η επόμενη μέρα στη Θράκη;

Άγγελος Συρίγος: Ποιά είναι η επόμενη μέρα στη Θράκη;

Άγγελος Συρίγος: Τα νέα γεωοικονομικά γεωπολιτικά δεδομένα μετά τις πυρκαγιές στον Έβρο

Οι καταστροφικές πυρκαγιές στον Έβρο και το αύριο της περιοχής ήταν το αντικείμενο Ημερίδας που διοργάνωσε το Κέντρο Αριστείας “Aκρόπολις” υπό την προεδρία του πτεράρχου κ. Μπασαρά. Ευχαριστώ θερμά τους διοργανωτές που μου έδωσαν το βήμα να αναπτύξω το όραμά μου για τον Έβρο. Πέραν από την αυτονόητη ενίσχυση των ανθρώπων που έχασαν τις περιουσίες τους και τα μέτρα για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, υπάρχει μία γεωπολιτική προοπτική που αλλάζει πλήρως τα όσα ξέρουμε.

Σήμερα το φορτίο ενός πλοίου που φθάνει στην Αλεξανδρούπολη μεταφέρεται εντός 28-30 ωρών στην Κωνστάντζα της Ρουμανίας. Για την ίδια διαδρομή θέλει 4-6 μέρες ένα καράβι για να διαπλεύσει τα στενά των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου.

Στόχος μας είναι την επόμενη δεκαετία να ενωθεί η Αλεξανδρούπολη με την Κωνστάντζα που απέχει από την Αλεξανδρούπολη 450 χλμ και από την Οδησσό 540 χλμ, μέσω ταχύτατων σιδηροδρομικών γραμμών και αυτοκινητοδρόμων, αγωγών φυσικού αερίου και καλωδίων με οπτικές ίνες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube