Weather Icon

Αμετακίνητη η Αλβανία επιμένει ανθελληνικά: Απορρίφθηκε το αίτημα για άδεια ορκωμοσίας του Φρέντι Μπελέρη

Αμετακίνητη η Αλβανία επιμένει ανθελληνικά: Απορρίφθηκε το αίτημα για άδεια ορκωμοσίας του Φρέντι Μπελέρη

Την Πέμπτη αναμένεται η δίκη του Φρέντι Μπελέρη στο Ειδικό Δικαστήριο

Απορρίφθηκε σήμερα από το Πρωτοδικείο Δυρραχίου στην Αλβανία το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη για χορήγηση άδειας ορκωμοσίας του, ως εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

Ο εισαγγελέας θεώρησε το δικαστήριο αναρμόδιο να εκδικάσει την υπόθεση, εισήγηση που αποδέχθηκε ο δικαστής της έδρας και ως εκ τούτου η υπόθεση παραπέμφθηκε στο ανώτατο δικαστήριο. Στο πλαίσιο αυτό, ο Μπελέρης θα παραμείνει στις φυλακές, αναμένοντας τη δίκη του στο Ειδικό Δικαστήριο εναντίον της διαφθοράς, που έχει οριστεί για μεθαύριο Πέμπτη.

Παραμένει το αδιέξοδο
Στο μεταξύ, το πρόσφατο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη στα Τίρανα δεν έφερε θετικές εξελίξεις σχετικά με το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με υπαιτιότητα της κυβέρνησης του Eντι Ράμα στην υπόθεση του δημάρχου Χειμάρρας.

Το ταξίδι του κ. Γεραπετρίτη στα Τίρανα έγινε μεν στο πλαίσιο της διάσκεψης του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, που φιλοξενείται από την αλβανική κυβέρνηση, συνδέθηκε δε εκ των πραγμάτων με την υπόθεση Μπελέρη, η οποία από τον περασμένο Μάιο έχει οδηγήσει τις διμερείς σχέσεις σε ναδίρ δεκαετιών.

Υπενθυμίζεται ότι το μήνυμα που έφτασε τους προηγούμενους μήνες με διάφορους τρόπους από την Αθήνα προς τα Τίρανα, ήταν να ορκιστεί ο κ. Μπελέρης, έστω και ως κρατούμενος, εξέλιξη που εκ των πραγμάτων δεν θα επηρέαζε την αλβανική εσωτερική τάξη.

Δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη (η σχετική πρόταση επαναλήφθηκε και από τον κ. Γεραπετρίτη προς τον ομόλογό του Iγκλι Χασάνι), λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης του Φρέντι Μπελέρη στις 12 Οκτωβρίου, αποτελεί απλά μια επιβεβαίωση της άκαμπτης στάσης του πρωθυπουργού της Αλβανίας Eντι Ράμα.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube