Weather Icon

Αλβανικό παραλήρημα στο ΑΕΚ-Άγιαξ! Ανάρτησαν πανό «Kosovo is Albania» – Αιχμηρή καταδικαστική ανακοίνωση από την Ένωση

Αλβανικό παραλήρημα στο ΑΕΚ-Άγιαξ! Ανάρτησαν πανό «Kosovo is Albania» – Αιχμηρή καταδικαστική ανακοίνωση από την Ένωση

Σκληρή καταδικαστική ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ κατά του πανό που αναρτήθηκε στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League με τον Άγιαξ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το πανό έγραφε «Kosovo is Albania» και είχε την υπογραφή της Original 21 και τα αρχικά Ν.Κ.

Ας κάνουμε όμως ένα μικρό χρονικό πισωγύρισμα. Την Πέμπτη, λίγο πριν το παιχνίδι με τους Ολλανδούς, η Ένωση εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία έκανε κάποιες συστάσεις στον κόσμο της, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι «… από πλευράς UEFA επισημάνθηκε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση εκτός από το να μην υπάρχουν μέσα στο γήπεδο πανό ή πλακάτ με αντιαθλητικό / υβριστικό / πολιτικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, να μην υπάρχουν επίσης ούτε στις κερκίδες των γηπεδούχων, ούτε σε αυτή των φιλοξενουμένων σημαίες άλλων κρατών, εκτός από την Ελληνική και την Ολλανδική».

Στο ματς όμως αναρτήθηκε ένα εμετικό πανό με το μήνυμα «Kosovo is Albania», το οποίο έφερε την υπογραφή της Original 21 και τα αρχικά Ν.Κ. Το πανό σχολιάστηκε πολύ αρνητικά απ’όλον τον κόσμο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η οργάνωση είχε κατακρίνει ανάλογες τοποθετήσεις από οπαδούς άλλων ομάδων.

Την Παρασκευή η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καταδίκασε το πανό και δεσμεύτηκε ότι οι συγκεκριμένοι δεν έχουν πλέον θέση στο γήπεδο…

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα την εμφάνιση έστω και για λίγα δευτερόλεπτα στο γήπεδο μας ενός πανό με ακραίο εθνικιστικό περιεχόμενο. Που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις ιστορικές καταβολές του συλλόγου μας, ούτε φυσικά με όσα πρεσβεύει από ιδρύσεως του.

Η ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη να αποδείξει τίποτα στα λόγια, καθώς το έχει κάνει στην πράξη με τρόπους που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και με πρωτοβουλίες που καμιά άλλη ομάδα δεν έχει πάρει, ενάντια στον πόλεμο.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο θλιβερό και εξοργιστικό περιστατικό, η ΠΑΕ ΑΕΚ δηλώνει πως δεν θα μείνει έτσι. Ήδη δρομολογούμε ενέργειες για να αποδοθούν οι ευθύνες για την έστω και στιγμιαία – επαναλαμβάνουμε- εικόνα που δικαίως προβλημάτισε την μεγάλη μάζα του φίλαθλου κόσμου μας, ο οποίος εξάλλου έχει αποδοκιμάσει έντονα.

Θα εντοπίσουμε οπωσδήποτε τους υπεύθυνους και θα απαγορευτεί δια παντός η είσοδός τους στο γήπεδο μας».

ΠΗΓΗ: Sportdog.gr

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Σχόλιο infognomonpolitics.gr: Είναι γνωστό, ότι στο οργανωμένο κομμάτι της Ένωσης έχουν παρεισφρήσει εδώ και χρόνια τέτοιου είδους στοιχεία, τα οποία αυτοπροσδιορίζονται εν Ελλάδι ως αναρχικοί, αλλά υποστηρίζουν τον αλβανικό εθνικισμό και την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας, η οποία εκτός από εδάφη του Κοσσυφοπεδίου περιλαμβάνει και εδάφη ελληνικά. Γι’αυτό οι Αλβανοί σηκώνουν το θέμα με την υποτιθέμενη γενοκτονία των Τσάμηδων, το οποίο είναι ένα μύθευμα, το οποίο στηρίζει και η Τουρκία, προκειμένου να αποκτήσει ένα αντίδοτο στην πίεση που ασκείται διεθνώς για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου… 

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube