REAL TIME |

Ουκρανία , Ρωσία 1 Σεπτεμβρίου 2023

ΥΠΑΜ Βρετανίας: Η Ρωσία θωρακίζει τη γέφυρα της Κριμαίας

ΥΠΑΜ Βρετανίας: Η Ρωσία θωρακίζει τη γέφυρα της Κριμαίας

Γέφυρα της Κριμαίας: Οι ρώσοι την θωρακίζουν με υποβρύχια φράγματα και δολώματα ραντάρ

H  Ρωσία έχει δημιουργήσει ένα υποβρύχιο φράγμα από βυθισμένα πλοία για να αποτρέψει επιθέσεις στη γέφυρα της Κριμαίας, από την οποία η χώρα εξαρτάται για τον εφοδιασμό της. 

Αυτό αποκαλύπτει στη σημερινή έκθεση του το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας που αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Ο πορθμός του Κερτς αποτελεί σημείο συμφόρησης για τη στρατιωτική υλικοτεχνική υποστήριξη των ρωσικών δυνάμεων στις κατεχόμενες περιοχές των περιφερειών Χερσώνα και Ζαπορίζια. Η Ρωσία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη γέφυρα της Κριμαίας και τα πορθμεία για τη διέλευση των στενών.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί μια σειρά από παθητικές άμυνες, όπως γεννήτριες καπνού και υποβρύχια φράγματα, παράλληλα με ενεργητικά αμυντικά μέτρα, όπως συστήματα αεράμυνας, για να ενισχύσει την βιωσιμότητα των υδάτινων διαβάσεων και να ελαχιστοποιήσει τις ζημιές από μελλοντικές επιθέσεις.

Η σημασία της γέφυρας τόσο για την εφοδιαστική όσο και για τον συμβολισμό της ρωσικής κατοχής επιβάλλει αυτά τα εκτεταμένα μέτρα προστασίας.

Από τις 29 Αυγούστου 2023, οι εικόνες επιβεβαιώνουν ότι η Ρωσία έχει δημιουργήσει ένα υποθαλάσσιο φράγμα από βυθισμένα πλοία και ανασχετικούς βραχίονες για την αποτροπή επιθέσεων από μη ελικοφόρα οχήματα επιφανείας (USV) κατά της γέφυρας της Κριμαίας.

Στο νότιο τμήμα της γέφυρας, αυτό περιλαμβάνει πολλά σκάφη σε απόσταση 160 μέτρων μεταξύ τους. Αυτά βρίσκονται στο ίδιο σημείο με τις επιθέσεις του ουκρανικού “Sea Baby” USV στις 17 Ιουλίου 2023.

Προηγουμένως, τον Σεπτέμβριο του 2022, το Ρωσικό Ναυτικό δοκίμασε για λίγες ημέρες δόλωμα ραντάρ σε φορτηγίδες, πιθανότατα για να αποτρέψει πυραύλους που αναζητούν ραντάρ.

Η γέφυρα της Κριμαίας κατασκευάστηκε από τη Ρωσία μετά την εισβολή και την de facto προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014.

Η γέφυρα μήκους 12 μιλίων, η οποία περιλαμβάνει ξεχωριστό οδόστρωμα και σιδηροδρομική γραμμή, διασχίζει τον πορθμό του Κερτς και συνδέει την Κριμαία με την ηπειρωτική Ρωσία. 

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube