Weather Icon

Ξεκινούν αρμενοαμερικανικά στρατιωτικά γυμνάσια στην Αρμενία

Ξεκινούν αρμενοαμερικανικά στρατιωτικά γυμνάσια στην Αρμενία

Στις 11 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειρηνευτικών Δυνάμεων Zar και στο Κέντρο Εκπαίδευσης N του Υπουργείου Άμυνας, η Αρμενία θα φιλοξενήσει την κοινή αρμενοαμερικανική στρατιωτική άσκηση Eagle Partner 2023.

Η άσκηση περιλαμβάνει επιχειρήσεις για τη σταθεροποίηση των σχέσεων μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών κατά την εκτέλεση ειρηνευτικών καθηκόντων.

Σκοπός της άσκησης είναι η αύξηση του επιπέδου διαλειτουργικότητας των μονάδων που συμμετέχουν σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές στο πλαίσιο των ειρηνευτικών επιχειρήσεων, η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της διοίκησης και του ελέγχου και των τακτικών επικοινωνιών, καθώς και η αύξηση της ετοιμότητας των αρμενικών μονάδων για επιχειρήσεις που θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο της έννοιας της επιχειρησιακής ικανότητας του ΝΑΤΟ.

Η επίσημη Μόσχα αντέδρασε αρνητικά στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στην Αρμενία με την αμερικανική πλευρά και εξέφρασε “ανησυχία” αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube